Henry Cavill: – Dette er drømmerollen

Vi har møtt skuespillerne og skaperne bak julens store TV-snakkis The Witcher.

(LONDON) I Netflix sin nye storsatsing The Witcher, som er basert på bokfenomenet med samme navn, møter vi Geralt of Rivia som beskytter mennesker mot monstre. Hovedrollen bekles av 36-år gamle Henry Cavill, kjent for sine roller i Superman, Mission: Impossible og The Man from U.N.C.L.E.

Den britiske skuespilleren tar oss imot på en suite på Corinthia Hotel i London.

– Du må hilse på hunden min Kal, smiler Cavill.

Kal, som er av rasen akita, likner litt på en bjørn og er oppkalt etter Supermans egentlige navn.

– Han er min beste venn og er med meg overalt, sier Cavill.

Som lenge har vært fan av The Witcher.

– Mitt første møte med dette universet var da spillet The Witcher 2: Assassins of Kings kom ut. Jeg jobbet mye på denne tiden. Det å spille The Witcher var en veldig god avkobling. Jeg ble først gjort oppmerksom på bøkene etter at jeg ble kjent med Lauren, som er serieskaperen, sier han.

Anerkjent serieskaper

Lauren Schmidt er ingen hvem som helst i TV-verdenen. Hun startet karrieren med å skrive manus til The West Wing, som i sin tid ble belønnet med en rekke Golden Globe- og Emmy-priser. Siden har det gått slag i slag og hun har vært involvert i flere av Netflix’ mest populære serier.

–  The Witcher er fantasy, men den er ikke bare for nerdene. For meg handler den om familie og hvordan vi mennesker trenger hverandre. Det er det som fascinerer meg, sier hun.

Den erfarne serieskaperen forteller at hun har jobbet med The Witcher i over to år.

–  Det føles veldig godt å presentere serien. Endelig! De siste ukene har jeg gjort intervjuer i hele fire kontinenter. Jeg synes det er utrolig spennende å snakke folk som har sett serien. Samtidig må jeg innrømme at jeg gleder meg til å begynne å skrive igjen. Jeg lengter tilbake til settet. Det er veldig gøy å gjøre intervjuer og det er den glamorøse delen av bransjen. Men det er på settet jeg trives best, synes hun.

Sterke kvinner

Cavills motspillere er Anya Chalotra og Freya Allan, som spiller henholdsvis Yennefer og prinsessen Ciri. Begge de unge skuespillerne var allerede store fan av fantasysjangeren før de ble med i The Witcher.

– Det er gøy å endelig være med i en fantasyserie, sier Allan.

– Jeg vokste opp med Harry Potter-filmene. Det er så mye med fantasysjangeren jeg liker, som kampen mellom det gode og det onde. Det som er ekstra bra med The Witcher, er at kvinnene har en stor plass i fortellingen, legger Chalotra til.

Fan av spillet

Cavill måtte kjempe for rollen som monsterjegeren, bekrefter serieskaperen.

– På et tidlig tidspunkt i prosessen spurte en av Netflix-sjefene om jeg kunne vurdere Henry i rollen. Så klart ville jeg det. Det viste seg at Henry var blodfan av spillene, det var slik han ble kjent med dette universet. Han ønsket virkelig å møte meg og vise hva han var god for. Vi satte oss ned april i fjor. Det var et veldig godt møte, sier hun og fortsetter:

– Men jeg gjorde Henry oppmerksom på at serien var basert på bøkene, ikke spillet, og at vi ikke uten videre kunne tilby ham en rolle.

Humoristiske sider

Etter møtet leste Cavill seg opp på de åtte The Witcher-bøkene.

– Det er ekstraordinære bøker. Andrzej Sapkowski er en fremragende forfatter, mener Cavill.

Schmidt forteller at de testet hele 207 potensielle kandidater for rollen som Geralt.

– Dette for å sikre at vi fant den rette Geralt. Vi møtte mange spennende skuespillere. Men tett opp til innspillingsstarten hadde vi fortsatt ikke funnet Geralt. Det var da vi spurte Henry om ham kunne gjøre en audition for oss, noe som slettes ikke er vanlig for skuespillere av hans kaliber. Det var en ekstremt bra audition. Han «nailet» rollen.

Hun ble overrasket over Cavills humoristiske sider.

– Noe av det mest overraskende med auditionen var hans talent for komedie. Jeg visste ikke at han hadde dette. Geralt er en stoisk karakter, men som også har humor, sier hun.

Drømmerolle

Cavill er glad han fikk sjansen.

– Helt i starten tror jeg ikke de kunne se for seg meg i rollen, kanskje på grunn av tidligere roller. Jeg var redd de mente jeg ikke passet til rollen. Men jeg ville ikke la denne sjansen gå fra meg. Derfor er jeg veldig glad for at jeg fikk gjøre auditionen hvor de for første gang så min tolkning av rollen.

Den britiske skuespilleren sier Geralt er hans livs rolle.

– Jeg har forberedt meg til rollen hele mitt liv, uten å ha tenkt på det. Gjennom flere år har jeg sikkert sittet to hundre timer og spilt The Witcher. Etter hvert leste jeg alle bøkene. Dette gjorde at jeg ble godt kjent med karakteren. Det som har vært viktig for meg, er at karakteren er tro mot bøkene.

Ekstrem forvandling

For å bli forvandlet til Geralt, måtte Cavill tilbringe mange timer i sminkestolen.

– Tidligere har jeg grodd bart for rollen som August Walker i Mission: Impossible. Denne gangen måtte jeg gjennom en større forvandling. Hver dag måtte jeg tilbringe to timer i sminkestolen. Det gjorde at jeg kom lettere inn i rollen.

The Witcher var den mest utmattende innspillingen Cavill noensinne har vært med på.

– Det var et ganske tøft kjør, må jeg innrømme. Innspillingen foregikk både på dag- og kveldstid. Jeg fikk noen få timers søvn hver dag. I lengden holder det ikke med så lite søvn.

Han måtte også bruke kontaktlinser, noe som etter hvert ble svært så ukomfortabelt.

– I utgangspunktet likte jeg kontaktlinsene. Det gjorde at jeg fikk en annen «look», som var viktig for rollen. Men jeg kunne ikke ha på meg kontaktlinsene i så mange timer om gangen, fordi øynene trenger oksygen. Da vi spilte inn scener på Kanariøyene, var det mye vind. Jeg fikk sand bak linsene. Da vi kom tilbake til Budapest innså jeg at sanden hadde skrapt opp øynene mine, det ble slutten for linsene, sier han.

Nye sesonger

Det er planlagt langt flere enn to sesonger av The Witcher, skal vi tro Schmidt.

– Om Netflix lar meg jobbe med denne serien i mange år, så gjør jeg mer enn gjerne det. Nå skal vi først lage en ny sesong. Så får vi se hva som skjer. Men vi har et handlingsforløp som strekker seg over mange sesonger. Det er et veldig stort univers og bøkene består av 3000 sider. Det er veldig mye å ta av, ler hun.

På nyåret starter innspillingen av sesong to.

– Akkurat nå jobber vi med å bygge de store settene. Samtidig som vi ser på locations over hele verden. Det blir helt nye locations på grunn av historien. Store deler av sesong to vil bli spilt inn i Storbritannia. Det er veldig nytt i og med at etterarbeidet foregår her. Innspillingen vil også foregå i Øst-Europa og Island. Kanskje også Italia, sier produsenten Tomasz Baginski.