Netflix’ første animerte originalfilm, Klaus, har blitt sett av over 30 millioner husholdninger over hele verden i løpet av sin første måned, ifølge strømmetjenestens egne tall.

Dermed er det en av de mest sette filmen blant Netflix sine egenproduserte filmer. Klaus er skapt av den spanske animatøren Sergio Pablos. Klaus handler om den unge og bortskjemte postmannen Jesper som blir kjent med Klaus, en stor og skjeggete leketøyprodusent. Filmen er også en alternativ historie om julenissens opprinnelse. Deler av handlingen er lagt til Svalbard.

Netflix er verdens største strømmetjeneste med 158 millioner abonnenter. Konkurransen er hard, ikke minst fra Disney som har sluttet å vise filmene sine på Netflix for i stedet å investere i sin egen strømmeplattform Disney +.

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært publisher og redaktør for Cinema siden 2008. Han har blant annet intervjuet Martin Scorsese, Robert De Niro, Woody Allen og Francis Ford Coppola. Som filmjournalist har han blant annet dekket filmfestivalene i Cannes, Berlin, Venezia, Moskva, Havanna, Marrakech, Roma, Taormina, Karlovy Vary og Jeddah Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen