Strømmegiganten fortsetter å tiltrekke seg anerkjente regissører. Både David Fincher, Spike Lee, Ron Howard og George Clooney er klare med Netflix-filmer i 2020. 

Mank

David Fincher er ingen fremmed for Netflix, ettersom han har laget flere TV-serier for strømmegiganten. Film har han derimot ikke laget for Netflix – før nå. Hans nye film handler om manusforfatteren Herman J. Mankiewicz og det turbulente forholdet med Orson Welles om Citizen Kane (1941), som flere ganger har blitt kåret til verdens beste film. Mankiewicz spiles av Gary Oldman, sist aktuell i Steven Soderberghs The Laundromat. Øvrige roller finner vi Amanda Seyfried, Lily Collins og Charles Dance.

Da 5 Bloods

Etter kritikersuksessen BlacKkKlansman er Spike Lee endelig snart klar med Da 5 Bloods. I filmen møter vi fire afroamerikanske krigsveteraner som vender tilbake til Vietnam for å finne sin tidligere leder og en nedgravd skatt. Clarke Peters (The Wire), Chadwick Boseman (Black Panther) og Jean Reno (Mission: Impossible) er blant navnene på rollelisten.

Good Morning, Midnight

George Clooney har både regien og spiller hovedrollen i romdramet Good Morning, Midnight, basert på boken med samme navn. Her spiller Clooney en ensom forsker i   Arktis som forsøker å forhindre en global katastrofe. Foruten Clooney, spiller Felicity Jones (Rogue One: A Star Wars Story), Kyle Chandler (First Man) og David Oyelowo (Selma) i filmen.

Hillbilly Elegy

Også Ron Howard kommer med Netflix-film – filmatiseringen av Hillbillyens klagesang. Boken fikk strålende kritikker da den kom i 2017, og skildrer et fattig arbeiderklassemiljø i dagens USA.  Howard har samlet et stjernelag bestående av blant annet Amy Adams (Arrival), Glenn Close (Fatal Attraction) og Freida Pinto (Slumdog Millionaire).

Om forfatter

Morten Steingrimsen jobber som filmjournalist. Han gjør intervjuer for en rekke medier, både for print og TV, og har gjennom en årrekke dekket filmfestivalene Cannes, Berlin, Toronto, Karlovy Vary, Zürich og Venezia. Steingrimsen har intervjuet mange av verdens største skuespillere og filmskaperne, som Brad Pitt, Oliver Stone, Charlize Theron, Dwayne Johnson, Zack Snyder, Tilda Swinton, Sean Penn, Anthony Hopkins, Ralph Fiennes, Robert Pattinson, Olivia Colman, Noah Baumbach og Laura Dern – for å nevne noen. I 2015 skrev Steingrimsen «Den store boken om James Bond», utgitt på Aller Forlag.

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen