Chadwick Boseman and Sienna Miller star in 21 Bridges

«21 Bridges» – effektiv popcorn-underholdning

4

21 Bridges er testosteronfylt action fra første sekund – en lettbent og  underholdende popcorn-film.

Selv om dette er en stadig mindre og mindre brukt sjanger, elsker vi alle en god cop-film (uansett om det er Dirty Harry, Cop Land eller Die Hard ).

21 Bridges er produsert av Joe og Anthony Russo som sto bak Avengers: Endgame. Regien er ved Brian Kirk som tidligere har laget blant annet flere episoder av Game of Thrones, Dexter og The Tudors. I tillegg finner vi Black Panther-hovedrolleinnehaver Chadwick Boseman i hovedrollen. Slik sett burde 21 Bridges være et sikkert kort. Chadwick Boseman er da også perfekt i rollen som politimannen Andre Davis. Han har vokst opp i en politifamilie.

Det er en usedvanlig heftig og vellaget actionfilm vi får, selv om den er ikke spesielt original og skjemmes noe av den amerikansk patriotismene og moralen i begynnelsen av filmen  når møter den tretten år gamle Andre som deltar i farens begravelse. Faren, som var politimannen, døde i tjenesten. Selvfølgelig går Andre Davis i farens fotspor. I begynnelsen av filmen får vi se en forferdelig hevnpreken som holdes av en prest – en preken som ligger mer enn et helvete unna det som formidles i norske kirker.

21 Bridges (2019) 99min | Action, Crime, Drama | 6 December 2019 (Norway) Summary: An embattled NYPD detective is thrust into a citywide manhunt for a pair of cop killers after uncovering a massive and unexpected conspiracy.
Countries: USALanguages: English

Død og fordervelse

Et ran av en vinbutikk på Manhattan som er skalkeskjul for kokainsmugling, slår helt feil. Ikke nok med at ranerne har stjålet kokain fra feil folk – i tillegg blir åtte politifolk drept når de skyter seg vei ut av ransstedet.

Både det lokale politiet og FBI er kjapt å plass. I kjent stil er  det konflikt mellom det lokale politiet og FBI.  FBI vil overta saken, men går med på å gi New York-politiet natten til å finne de ansvarlige.

Andre og hans politikolleger er sikre på at ranerne ikke har forlatt Manhattan med 50 kilo kokain – så der kommer replikken som har gitt filmens tittel “Det er 21 broer ut av Manhattan. Steng dem alle ”. Dermed starter menneskejakten i et forrykkende tempo.

Lett på avtrekkeren

Andre Davis har et rykte som politimann. Vel er han ukorrupt, men han har drept flere kriminelle på oppdrag enn noe andre i politiet. Han blir sett på som trigger-happy og blir etterforsket internt. Men Andre Davis er også kjent for å være effektiv og når de kun har natta på seg til å løse saken før FBI overtar er han ett mann. Etterforskningen på byr stadig nye overraskelser. Hans egne kolleger – korrupte politifolk er dypt involvert i saken og plutselig er han selv skyteskive for dem.

21 Bridges er ikke film som er laget for å vinne filmfestivaler, men som sjangerfilm har den mange kvaliteter. Det er en hardkokt og actionfilm, totalt uten dødpunkter. Svakheten er manuset. Vi skjønner raskt hvor det bærer hen. Det kompenseres likevel for en stor del av effektiv regi og godt fortalt historie med solide skuespillere. Heldigvis er Chadwick Boseman hovedpersonen i 21 Bridges. Takket være ham glemmer litt alle feilene historien har og lar oss underholde.