Golden Globe: 7-2 til HBO over Netflix

Netflix var den store forhåndsfavoritten med suverent flest Golde Globe-nomineringer, med HBO stakk av med flest priser av strømmegigantene.

Netflix hadde hele 34 nomineringer, men måtte nøye seg med 2 priser. HBO fikk 7 priser og ble dermed vinner blant strømmetjenestene.

HBO-serien Succession gikk av med den gjeveste seieren i seriekategorien da den vant prisen for beste dramaserie. Seriens hovedrolleinnehaver, Brian Cox, mottok også prisen for beste mannlige hovedrolle i en dramaserie.

Foruten Succession, ble det stor heder til Chernobyl som vant prisen for beste miniserie og Stellan Skarsgård vant prisen for beste mannlige birolle for sin innsats i serien.

Stellan Skarsgård vant Golden Globe for beste mannlige birolle.

HBO Nordic-serier gjorde det spesielt godt i kategorien miniserie i år. I tillegg til Chernobyls to priser, vant også Russell Crowe for beste mannlige hovedrolle i en miniserie for The Loudest Voice, Michelle Williams vant for beste kvinnelige hovedrolle i en miniserie for Fosse/Verdon, og Patricia Arquette mottok prisen for beste kvinnelige birolle for The Act.

Amazon Prime stakk også av med to prisen for Fleabag; Phoebe Waller-Bridge hentet hjem en statuett for ‘Beste TV-serie – komedie’, og hun vant også kategorien ‘Beste kvinnelige skuespiller i en TV-serie – komedie’.

Fleabag og Phoebe Waller-Bridge fikk to Golden Globes.