Den iranske generalen  Qassem Soleimani ble nettopp drept etter ordre fra Donald Trump. Den iranske filmen Bodyguard  er et interessant innblikk i hvordan Irans svar på Hollywood fremstiller livvaktene i tjeneste for den islamske revolusjonen..

Bodyguard (persisk: بادیگارد) er en iransk film fra 2016 om en middelaldrende mann som beskytter høytstående politiske skikkelser i Iran. Den er skrevet og regissert av den iranske filmregissøren Ebrahim Hatamikia som en hyllest til general Qassem Soleimani.

Bodyguard stakk av med  tre priser på Vienna Independent Film Festival i 2017 og ble ikke minst berømmet for sitt foto. Filmen skildrer det moderne iranske samfunnet. Selv om filmen var en suksess i Iran,  er den lite kjent i Vesten.

 

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Han er utdannet ved Høgskolene i Volda og Bø. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært redaktør for Cinema (tidl. Film & Kino) siden 2008. Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen