HBO Nordic slipper løs kokain, italiensk mafia og meksikanske karteller

Zero Zero Zero følger den brutale, internasjonale narkotikahandelen og dens påvirkning på verdens økonomi og politikk. Handlingen kretser rundt familiedynamikk, meksikanske karteller, italiensk mafia og korrupte forretningsfolk.

Zero Zero Zero er basert på den bestselgende boken av Roberto Saviano, forfatteren og skaperen av Gomorrah.

Dramaserien består av åtte episoder. Zero Zero Zero hadde sin første visning og verdenspremiere under et spesialarrangement på Filmfestivalen i Venezia i 2019.

Serien har  internasjonalt rollebesetning, tre kontinenter – Amerika, Europa og Afrika – seks språk og nesten et helt år med filming var nødvendig for å lage serien som forteller historien om samarbeidet og krigen mellom kalabriske Ndrangheta-mafiane i Italia, meksikanske karteller og korrupte nordamerikanske forretningsmenn om kontrollen av smugleruter “for de mest distribuerte varene i verden: kokain”. Dette er ordene til Roberto Saviano, som i 2013, etter Gomorrah, publiserte etterforskningsromanen om veksten til søramerikansk karteller som handler med «hvitt gull».

Roberto Saviano er en av de utøvende produsentene av serien og en integrert del av forfatterteamet. Stefano Sollima (Gomorrah, Sicario 2: Soldado), Leonardo Fasoli (Gomorrah) og Mauricio Katz (Maniac, The Bridge) har skapt serien. Sollima er også regissør sammen med danske Janus Metz (Borg McEnroe, True Detective) og Pablo Trapero (The Clan, Carancho).

Hovedrollene spilles av Andrea Riseborough, Dane DeHaan, Gabriel Byrne, Giuseppe De Domencio, Adriano Chiaramida, Harold Torres, Tcheky Karyo og Francesco Colella.

Dramaserien består av åtte episoder på 60 minutter og har premiere 14. februar på HBO Nordic. De to første episodene blir tilgjengelige på premieredagen og to nye episoder slippes ukentlig hver fredag.