Den 73. utgaven av Cannes Film Festival har funnet sin juryformann i «BlacKkKlansman» -regissøren.

Ikke mindre enn Spike Lee blir juryformann på årets filmfestival i Cannes. Den 62 år gamle amerikanske regissøren besøkte festivalen sist i 2018, da med det kritikerroste dramaet BlacKkKlansman som vant Juryens Grand Prix på festivalen.

– Da jeg fikk samtalen med tilbudet om å bli juryformann i Cannes 2020, ble jeg sjokkert, glad, overrasket og stolt på samme tid, sier han i en pressemelding.

Samtidig kaller han Cannes den viktigste filmfestivalen i verden:

– Det har hatt en utrolig innvirkning på karrieren min. Man kan lett si at Cannes forandret hvem jeg ville bli i filmverdenen.

Spike Lee skal sammen med en jury plukke ut vinnerfilmen og utdeler Gullpalmen på årets filmfestival i Cannes. Årets Cannes-festival foregår i tidsrommet 12-23 mai.

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært publisher og redaktør for Cinema siden 2008. Han har blant annet intervjuet Martin Scorsese, Robert De Niro, Woody Allen og Francis Ford Coppola. Som filmjournalist har han blant annet dekket filmfestivalene i Cannes, Berlin, Venezia, Moskva, Havanna, Marrakech, Roma, Taormina, Karlovy Vary og Jeddah Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen