Den 73. utgaven av Cannes Film Festival har funnet sin juryformann i «BlacKkKlansman» -regissøren.

Ikke mindre enn Spike Lee blir juryformann på årets filmfestival i Cannes. Den 62 år gamle amerikanske regissøren besøkte festivalen sist i 2018, da med det kritikerroste dramaet BlacKkKlansman som vant Juryens Grand Prix på festivalen.

– Da jeg fikk samtalen med tilbudet om å bli juryformann i Cannes 2020, ble jeg sjokkert, glad, overrasket og stolt på samme tid, sier han i en pressemelding.

Samtidig kaller han Cannes den viktigste filmfestivalen i verden:

– Det har hatt en utrolig innvirkning på karrieren min. Man kan lett si at Cannes forandret hvem jeg ville bli i filmverdenen.

Spike Lee skal sammen med en jury plukke ut vinnerfilmen og utdeler Gullpalmen på årets filmfestival i Cannes. Årets Cannes-festival foregår i tidsrommet 12-23 mai.

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Han er utdannet ved Høgskolene i Volda og Bø. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært redaktør for Cinema (tidl. Film & Kino) siden 2008. Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen