«Bad Boys for Life» – syltynn og platt actionkomedie

2

Michael Bays Bad Boys og Bad Boys II eksploderte på lerret i et regn av knust glass, kuler og lik. De var ikoniske og fascinerende på mange måter. Det er vanskelig å si det samme om Bad Boys for Life.

Det er gått sytten år siden Bad Boys II. I mellomtiden har både skuespillerne og deres karakterer blitt middelaldrende. Når vi nå møter politikompisene Mike Lowrey (Will Smith) og Marcus Burnett (Martin Lawrence) har sistnevnte blitt bestefar i åpningsminuttene av filmen. Marcus regner med at dette er et tegn på at de to «bad boys» bør ta det litt roligere, men ungkaren Mike holder fast i mantraet “we ride together, we die together”.

Meksikansk kartell

De får muligheten når meksikanske kartellmedlemmer starter likvideringer i Miami. Flere menn med tunge stillinger i rettssystemet og politiet blir drep. Når også Mike blir utsatt for drapsforsøk, innser politiet at de har en farlig fiende.

Mike og Marcus er bli koblet opp mot AMMO – en ny og teknisk sofistikert politistyrke, men arbeidsmetodene deres kolliderer  fullstendig. Meksikanerne ledes av den mystiske «bad ass» mammaen Isabel (Kate del Castillo) som styrer det hele gjennom sin blodtørstige sønn.

Bad Boys for Life (2020) 123min | Action, Comedy, Crime | 17 January 2020 (Norway) Summary: The Bad Boys Mike Lowrey and Marcus Burnett are back together for one last ride in the highly anticipated Bad Boys for Life.
Countries: USA, MexicoLanguages: English

Syltynt manus

Den største endringen fra den vanlige Bad Boys-formelen er mangelen på Michael Bay som regissør (selv om han har en liten komo). Denne gangen har belgierne Adil El Arbi og Bilall Fallah overtatt roret. De gjør sitt beste for å imitere Michael Bay. Resultatet taler ikke til deres fordel, men de kan gjerne legge mye av skylden på manusforfatterne som har prøver å tikke av alle rutene til en  moderne actionfilm: Resultatet er en film blottet for karakter.

Til tross for alle eksplosjonene og actionscenene oppleves den som langhalm. Bad Boys for Life  klarer ikke å balansere action med humor og sjarm.Når humoren i tillegg er paddeflat – er det fint lite igjen å glede seg over foruten det pyrotekniske – som er filmens viktigste salgsargument.