Regissøren bak Jojo Rabbit, Thor: Ragnarok og en episode av The Mandalorian er vinden som aldri før. Nå er han i forhandlinger med Lucasfilm om Star Wars.

Taika Waititis karriere er på full fart fremover. I fjor regisserte han den Oscar-nominerte krigssatiren Jojo Rabbit – og ikke minst finalen i Star Wars-serien The Mandalorian.

Hollywood Reporter melder at Waititi er «i tidlige forhandlinger» med Lucasfilm for å regissere en kommende Star Wars-film.

Taika Waititi har allerede fullt opp med med andre tilbud: Han er knyttet til Marvels oppfølger Thor: Love and Thunder som skal være premiereklar i november 2021. Han er også lyst til å filmatisere manga-klassikeren Akira for Warner Bros.

The Mandalorian satte den nye strømmetjenesten Disney + på kartet, og tok Star Wars-franchisen i en ny spennende retning, som fansen ser ut til å like. Kinoaktuelle  Star Wars: The Rise of Skywalker har spilt inn drøyt en milliard dollar, men er trilogiens svakeste kassasuksess. Lucasfilm investerer i flere TV-serier i fremtiden, men planlegger også for nye kinofilmer, hvorav den første kan komme allerede i 2022.

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Han er utdannet ved Høgskolene i Volda og Bø. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært redaktør for Cinema (tidl. Film & Kino) siden 2008. Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen