Wes Anderson

Nå er detaljene rundt Wes Andersons «The French Dispatch» sluppet

Wes Andersons The French Dispatch har fått spilletid, synopsis for plott og premieredato. Filmen «bringer liv i livet en samling historier fra den siste utgaven av et amerikansk magasin».

Falske meldinger om Wes Andersons The French Dispatch tvang Searchlight Pictures til å slippe flere detaljer om filmen. Spilletiden vil være en time og førtifem minutter, ikke fire timer som IMDB opprinnelig rapporterte. I tillegg kan Amazon ha utilsiktet delt den nye filmens premieredato og deler av plottet.

Imponerende cast

Searchlight Pictures (tidligere Fox Searchlight, siden de ble de-foxed) hadde prøvd å holde detaljer om antologifilmen  hemmelig utenom den enorme, imponerende rollebesetningen som blant annet består av  Benicio de Toro, Frances McDormand, Jeffrey Wright, Adrien Brody, Timothée Chalamet, Bill Murray, Tilda Swinton, Léa Seydoux og Owen Wilson.

Men forrige uke gjorde IMDB en feil. På den måten beviste de Cunninghams lov som sier at den beste måten å få det rette svaret på internett ikke er å stille et spørsmål, det er å legge ut feil svar.

IMDB rapporterte at The French Dispatch ville ha en spilletid på over fire timer, med en ekstra time lengre director´. Searchlight fryktet rykter om en slik enorm lengde ville påføre uopprettelig skader på bunnlinjen og gjøre filmen vanskelig å selge. De ble tvunget til å bekrefte hos The Playlist at den virkelige spilletiden ville være under to timer.

Bokutgivelse røper dato

Ytterligere hemmeligheter ble røpet da Amazon ved en tilfeldighet la ut synopsiset til bokutgivelsen av Andersons manus til The French Dispatch. Ytterligere detaljer ble siden fjernet. Den nåværende oppføringen gir den offisielle loglinjen: «The French Dispatch bringer liv til en samling historier fra produksjonen av den siste utgaven av et amerikansk magasin utgitt i en fiktiv fransk by fra 1900-tallet.

Men det originale innlegget har ikke forlatt internett helt:

«French Dispatch er den europeiske utgaven av Liberty, Kansas, Evening Sun – en saklig, ukentlig rapport om temaene verdenspolitikk, kunst (høyt og lavt), mote, fancy kjøkken / god drikke og forskjellige historier av menneskelig interesse satt i fjerne steder. Etter redaktørens død bestemmer redaksjonen seg for å publisere en siste minneutgave der de tre beste historiene fra magasinets ti år lange eksistens. Historiene involverer en kunstner som er dømt til livsvarig fengsel for et dobbelt drap; studentopptøyer og en kidnapping løst av en kokk.»

Searchlight Pictures har verken bekreftet eller avkreftet denne synopsisen.

Offisielt har ikke filmen noen premieredato, en Amazons oversikter har en med interessant detalj. Den sa at boken ville være tilgjengelig fra 21. mai, noe som tilfeldigvis også er åpningsdagen for filmfestivalen i Cannes.