David Lynch feirer sin 74-årsdag på Netflix. I dag slapp strømmegiganten What did Jack do?, en 17-minutters kortfilm fra filmskaperen som viser ham avhøre en potensielt morderisk ape.

Ikke la deg lure, dette er ikke nytt. Filmen hadde først hadde premiere i Paris, og ble senere vist i New York  Lynchs egen Festival of Disruption i 2018. Her håper dette er begynnelsen på et fruktbart forhold med Netflix.

Her er den offisielle loglinjen om filmen i Netflix: «I en nedlagt jernbanestasjon gjennomfører en drapsetterforsker et forhør med en fortvilet ape.»

I relaterte nyheter skal Twin Peaks feire 30-årsjubileum i april med en ny stevne av alle steder i Elvis Presleys Graceland.

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Han er utdannet ved Høgskolene i Volda og Bø. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært redaktør for Cinema (tidl. Film & Kino) siden 2008. Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen