Hayao Miyazaki og det japanske anime-studioet utvikler nye prosjekter. Animasjonsmester Hayao Miyazaki hadde tenkt å gå av med pensjon innen 2017, men har kommet til andre tanker.

Miyazaki og hans Studio Ghibli har ikke mindre enn to nye anime-prosjekter på gang, ifølge VICE-nettstedet.

Den første går under tittelen «Kimi-tachi wa Dō Ikiru ka» (eller «Hvordan lever du?») Og blir et fantasyeventyr. I sentrum står 15 år gamle Koperu og onkelen. Miyazaki regisserer filmen som vil være klar innen 2021.

Den andre filmen vi foreløpig ikke vet noe om, ikke engang tittelen er offentlig.

Studio Ghiblis sjarmerende familiefilmer, som «Chihiro og hensene» og «Min nabo Totoro», har vært enormt populære rundt om i verden de siste tiårene.  På slutten av 2019 ble det kjent at Ghibli er i ferd med å gjøre filmene sine tilgjengelige for strømming for aller første gang, noe som er gode nyheter for alle fans.

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Han er utdannet ved Høgskolene i Volda og Bø. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært redaktør for Cinema (tidl. Film & Kino) siden 2008. Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen