Monty Python-stjernen Terry Jones er død

Terry  Jones døde i går i en alder av 77, melder BBC. Monty Python-stjernen ble rammet av en sjelden form for demens for fem år siden.

I tillegg til å være forfatter og skuespiller i TV-serien Monty Python Flying Circus har han også regissert flere filmer, blant dem Monty Python og ridderne av det runde bord (1975), Life of Brian (1979), Private tjenester (1987), Soga om Erik Viking (1989) og Absolutely Anything (2015)

I Monty Python er hans mange fremstillinger av gamle kvinner, såkalte «pepper-pots» særdeles minneverdige. Dessuten var han «den nakne mannen som spiller orgel» som dukket opp før åpningsvignetten i Flying Circus-episodene på 1970-tallet.

På 1990- og 2000-tallet var han programleder for en rekke tv-serier om historie. I 2009 kom hans første bok ut på norsk, «Barbarerne, et skråblikk på romersk historie». Jones har også skrevet flere filmmanus og bøker, blant andre Starship Titanic sammen med Douglas Adams . Han var også en ivrig forfatter av politiske artikler.