«Elleville Elfrid» - en sjarmbombe av en film
5Total vurdering

Elleville Elfrid er en enkel fortelling, fortalt med sjarmerende animerte figurer og flotte farger som garantert går hjem blant de yngste.

Elleville Elfrid har det som skal til for å bli en kinosuksess blant barn. Alle barn, og voksne, vil kjenne seg igjen i historien. Femåringen Elfrid er bestevenn med Henrik. Sammen planlegger de å lage en sirkusforestilling i bakgården på Soltoppen. Men så dukker den tilsynelatende tøffe Johnny opp i nabolaget og han og Henrik finner hverandre.

Elleville Elfrid (2020) 75min | Animation | 24 January 2020 (Norway) Summary: Ella Bella Bingo (Elleville Elfrid) and Henry are best friends, but one day a new boy moves into the neighborhood and everything changes.
Countries: NorwayLanguages: Norwegian, English

Elfrid føler seg til sidesatt. Det er vanskelig for henne å takle at hun må dele vennskapet til Henrik med Johnny. I tillegg er hun redd for at det ikke skal bli noe av sirkusforestillingen – og det store tryllenummeret de to har planlagt. Når Henrik i tillegg forsvinner for dem, må sette i gang en leteaksjon. Alle hjelper til – inkludert vaktmesterens tre høner. At Johnny og Elfrid må lete sammen og de to kommer hverandre nærmere og blir bedre kjent med hverandre.

Ikke minst er det flott å oppleve en norsk animasjonsfilm på kino som bygger på en originalhistorie og ikke baserer seg å en allerede velkjent bok. Elleville Elfrid og vennene startet sin karriere som små snutter på NRK. Nå har de tatt turen til kinolerretet – resultatet er en aldri så liten sjarmbombe av en film

Filmen er allerede solgt til mer enn tretti land og går opp i Norge, Danmark og Finland samtidig. Det hører til sjeldenheten at en norsk film får en så stor premiere. Det er bare å gratulere Frank Mosvold som har hatt en finger med i det meste i filmen: Vi vil se mer til Elleville Elfrid.

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Han er utdannet ved Høgskolene i Volda og Bø. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært redaktør for Cinema (tidl. Film & Kino) siden 2008. Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen