«Elleville Elfrid» – en sjarmbombe av en film

5

Elleville Elfrid er en enkel fortelling, fortalt med sjarmerende animerte figurer og flotte farger som garantert går hjem blant de yngste.

Elleville Elfrid har det som skal til for å bli en kinosuksess blant barn. Alle barn, og voksne, vil kjenne seg igjen i historien. Femåringen Elfrid er bestevenn med Henrik. Sammen planlegger de å lage en sirkusforestilling i bakgården på Soltoppen. Men så dukker den tilsynelatende tøffe Johnny opp i nabolaget og han og Henrik finner hverandre.

Elleville Elfrid (2020) 75min | Animation | 24 January 2020 (Norway) Summary: Ella Bella Bingo (Elleville Elfrid) and Henry are best friends, but one day a new boy moves into the neighborhood and everything changes.
Countries: NorwayLanguages: Norwegian, English

Elfrid føler seg til sidesatt. Det er vanskelig for henne å takle at hun må dele vennskapet til Henrik med Johnny. I tillegg er hun redd for at det ikke skal bli noe av sirkusforestillingen – og det store tryllenummeret de to har planlagt. Når Henrik i tillegg forsvinner for dem, må sette i gang en leteaksjon. Alle hjelper til – inkludert vaktmesterens tre høner. At Johnny og Elfrid må lete sammen og de to kommer hverandre nærmere og blir bedre kjent med hverandre.

Ikke minst er det flott å oppleve en norsk animasjonsfilm på kino som bygger på en originalhistorie og ikke baserer seg å en allerede velkjent bok. Elleville Elfrid og vennene startet sin karriere som små snutter på NRK. Nå har de tatt turen til kinolerretet – resultatet er en aldri så liten sjarmbombe av en film

Filmen er allerede solgt til mer enn tretti land og går opp i Norge, Danmark og Finland samtidig. Det hører til sjeldenheten at en norsk film får en så stor premiere. Det er bare å gratulere Frank Mosvold som har hatt en finger med i det meste i filmen: Vi vil se mer til Elleville Elfrid.