Den animerte klassikeren fra 1942 skal igjen traumatisere barn. Filmen fikk tre Oscar-nominasjoner i sin tid.

Disney er ikke helt ferdig med nyinnspillinger av sine animerte klassikerne  – selv om vi løpet av et par år har fått Dumbo, Aladdin, Lion King og Lady og Landstrykeren. Neste for tur er Bambi fra 1942. Den originale filmen handlet om en ung hjort som prøvde å få fotfeste i livet etter at moren ble brutalt skutt av jegere.

Bambi var den første, men ikke den siste Disney-filmen der hovedpersonens foreldre dør i en emosjonell scene. Hold lommetørklærne klare når nyinnspilling når kinoene.

Hollywood Reporter kunngjør at Geneva Robertson-Dworet (Tomb Raider og Captain Marvel) og Lindsey Beer (kommende Chaos Walking og Silver Sable) skriver manuset. Den nye Bambi vil trolig bli utviklet med samme teknologi som Jon Favreaus CGI-animerte og realistiske Lion King.

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært publisher og redaktør for Cinema siden 2008. Han har blant annet intervjuet Martin Scorsese, Robert De Niro, Woody Allen og Francis Ford Coppola. Som filmjournalist har han blant annet dekket filmfestivalene i Cannes, Berlin, Venezia, Moskva, Havanna, Marrakech, Roma, Taormina, Karlovy Vary og Jeddah Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen