My Salinger Year åpner festivalen verdenspremieren 20. februar 2020 på Berlinale Palast. Den kanadisk-irske samproduksjonen er basert på romanen med samme navn av den amerikanske forfatteren Joanna Rakoff.

Det stjernespekkede castet har Oscar-nominerte Sigourney Weaver i hovedrollen sammen med Margaret Qualley – sist sett i  henholdsvis Fosse/Verdon og Once Upon a Time i Hollywood – i tillegg til Douglas Booth (The Dirt).

Philippe Falardeaus film skildrer 1990-tallets  litterære verden i NYC med humor. My Salinger Year følger den håpefulle poeten Joanna (Margaret Qualley), som jobber som assistent for den litterære agenten Margaret (Sigourney Weaver). Joannas jobb er å svare på fan-posten til kultforfatter J.D. Salinger, byråets stolthet.

– Jeg er henrykt over at My Salinger Year åpner Berlinale 2020. Vi kunne ikke ha håpet på en bedre verdenspremiere. I det siste har Berlinale åpnet med fantastiske filmer fra etablerte regissører; unødvendig å si, jeg har den æren av å være på den listen. Jeg ser frem til å gjenforene seg med Margaret Qualley og Sigourney Weaver for arrangementet, sier Philippe Falardeau.

 

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Han er utdannet ved Høgskolene i Volda og Bø. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært redaktør for Cinema (tidl. Film & Kino) siden 2008. Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen