Berlin åpner med «My Salinger Year» med Sigourney Weaver og Margaret Qualley

My Salinger Year åpner festivalen verdenspremieren 20. februar 2020 på Berlinale Palast. Den kanadisk-irske samproduksjonen er basert på romanen med samme navn av den amerikanske forfatteren Joanna Rakoff.

Det stjernespekkede castet har Oscar-nominerte Sigourney Weaver i hovedrollen sammen med Margaret Qualley – sist sett i  henholdsvis Fosse/Verdon og Once Upon a Time i Hollywood – i tillegg til Douglas Booth (The Dirt).

Philippe Falardeaus film skildrer 1990-tallets  litterære verden i NYC med humor. My Salinger Year følger den håpefulle poeten Joanna (Margaret Qualley), som jobber som assistent for den litterære agenten Margaret (Sigourney Weaver). Joannas jobb er å svare på fan-posten til kultforfatter J.D. Salinger, byråets stolthet.

– Jeg er henrykt over at My Salinger Year åpner Berlinale 2020. Vi kunne ikke ha håpet på en bedre verdenspremiere. I det siste har Berlinale åpnet med fantastiske filmer fra etablerte regissører; unødvendig å si, jeg har den æren av å være på den listen. Jeg ser frem til å gjenforene seg med Margaret Qualley og Sigourney Weaver for arrangementet, sier Philippe Falardeau.