Basketball-legenden Kobe Bryant døde i en helikopterulykke i helgen. Nå er hans Oscar-vinnende kortfilm Dear Basketball lagt ut på Youtube for å hedre ham.

Kobe Bryant, basketballstjernen som tragisk gikk bort i en helikopterulykke forrige søndag, var ikke bare en vellykket idrettsutøver, men også en Oscar-vinner.

For å hedre minnet hans er den prisbelønte animerte kortfilmen, Dear Basketball blitt lagt ut på Youtube. Det var Bryants eget produksjonsselskap, Granity Studios, som la ut filmen fra 2017 på nettet kort tid etter ulykken.

Filmen er også basert på et dikt som atleten skrev i forbindelse med at han pensjonerte seg fra basketball.
Det skapte så stor interesse at Bryant fikk forsterkning av av Disney-animatøren Glen Keane og ingen ringere enn komponisten John Williams (som blant annet har laget musikken til Star Wars) i filmprosjektet. Det var nok til å vinne en Oscar for beste animerte kortfilm.

Filmen som en gang fungerte som et avskjed med sporten, fungerer nå som et avskjed med legenden Kobe Bryant.

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært publisher og redaktør for Cinema siden 2008. Han har blant annet intervjuet Martin Scorsese, Robert De Niro, Woody Allen og Francis Ford Coppola. Som filmjournalist har han blant annet dekket filmfestivalene i Cannes, Berlin, Venezia, Moskva, Havanna, Marrakech, Roma, Taormina, Karlovy Vary og Jeddah Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen