Jonathan Glazers kulthit «Under the Skin» blir tv-serie

En TV-serie basert på Jonathan Glazers Under the Skin kan være på vei, men først må budkrigen mellom A24 og Silver Reel avgjøres.

Beslutningen om hvor den lander skal komme i løpet av de neste ukene. Det er foreløpig uklart hva Glazers rolle vil være, samt hvilken historie serien vil fortelle og hvilken struktur den vil få.

Glazer utviklet filmversjonen av Under the Skin løst basert på en science fiction-roman fra 2000 av Michael Faber. Historien er lagt til Nord-Skottland, og følger en utenomjordisk (spilt av Scarlett Johansson) som, manifestert i menneskelig form, kjører rundt i det skotske landskapet og plukker opp mannlige haikere som hun doper ned og leverer til hjemplaneten sin.

Mye av rollebesetningen var amatører, og mange scener ble filmet med skjulte kameraer, ettersom Glazer ønsket at filmen skulle føles realistisk. Kritikerne roste Glazer for regien, Johanssons rolletolkning og lydsporet som ble komponert av Mica Levi.

Selv om det ikke var none kassasuksess med bare 7,2 millioner dollar innspilt over hele verden, på et produksjonsbudsjett på 13,3 millioner dollar, fikk filmen en rekke priser og har siden blitt noe av en kultfavoritt.