Netflix og Apple har hatt møter med MGM som eier Bond-franchisen. Innholdskampen mellom strømmegigantene tilspisser seg.

I fjor kjøpte Disney Fox-filmselskapene. Nå kan MGM det neste selskapet som blir kjøpt av en av strømmegigantene. Både Netflix og Apple har hatt foreløpige møter med MGM om et mulig overtak, forteller kilder ti business-siden CNBC.

Den mest verdifulle MGM-eiendelen er uten tvil Bond-franchisen, som snart vil ha premiere på  No Time to Die.

James Bond er uten tvil den største independent-serien utenfor de store selskapenes kontroll, som de siste årene har distribuert franchiser som Star Wars, Marvel, Pixar, Harry Potter, Lord of the Rings og Game of Thrones seg imellom.

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Han er utdannet ved Høgskolene i Volda og Bø. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært redaktør for Cinema (tidl. Film & Kino) siden 2008. Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen