– Folk kom ut fra filmen med granatsjokk. Slik var det her. Det er en ekstremt tøff film å se fordi du kommer så uforståelig og fryktelig nær denne historien, sier en anmelder til Danmarks Radio.

Dokumentar om Peter Madsen kommer utenkelig nær, mener kritikere om filmen som kommer på Netflix seinere i år.

Filmen Into the Deep skulle egentlig handle om en fascinerende ensom mann som bygde ubåter og drømte om å bli verdens første amatørastronaut som reiste ut i verdensrommet i en hjemmelaget rakett.

I stedet ble det en dokumentar som i stor grad handler om det bestialske drapet som Peter Madsen begikk overfor den svenske journalisten Kim Wall ombord på ubåten 10. august 2017 og som han nå soner livstid for.

Into the Deep er laget av den australske regissøren Emma Sullivan, som bor i Danmark og begynte å filme Madsen i 2016. Filmen forteller historien om Peter Madsen og de frivillige som hjalp ham med prosjektene hans. Og den inneholder også opptak fra den dagen Kim Wall tok Madsen ut i ubåten sin.

Filmen skildrer den karismatiske oppfinneren og sjarmen som har gjort ham i stand til å få folk til å jobbe for seg, men dykker også inn i den psykopaten han tydeligvis var.

Dokumentaren starter med å vise hvordan de frivillige som jobbet i verkstedet hans reagerer på nyheten om at Nautilus har sunket og at de ikke finner Peter Madsen og at de ikke finner Kim Wall. Og så begynner denne motstridende informasjonen å vise seg

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært publisher og redaktør for Cinema siden 2008. Han har blant annet intervjuet Martin Scorsese, Robert De Niro, Woody Allen og Francis Ford Coppola. Som filmjournalist har han blant annet dekket filmfestivalene i Cannes, Berlin, Venezia, Moskva, Havanna, Marrakech, Roma, Taormina, Karlovy Vary og Jeddah Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen