pandemic
pandemic

Netflix har sluppet en influensadokumentar midt i utbruddet av Coronaviruset

Er det svært spekulativt å slippe influensadokumentaren Pandemi samtidig som folk dør av Corona-viruset? Eller er det ren folkeopplysning fra Netflix og riktig tidspunkt å slippe serien nå?

En dokumentarserie får ikke en mer riktig lansering enn dokumentarserien Pandemi som Netflix nettopp har sluppet på sin strømmetjeneste. Så langt har 106 personer i verden mistet livet av Corona-viruset og det bekreftes stadig ny smittetilfeller. Kontorer har stengt i Kina og Hong Kong og det er riktig tidspunkt å lansere serien for de som nå har hjemmekontor.

Pandemic: How to Prevent an Outbreak, som er dens originale tittel, ser på ulike aspekter rundt influensa. Hvorfor dør så mange hvert år på grunn av influensa? Hvordan kan man stanse overgangen fra ville dyr til husdyr og deretter mennesker? Kan influensa utryddes?

Gjennom seks episoder følger vi ulike leger og forskere som jobber med influensa på ulike områder. En lege har det overordnede ansvaret ved utbrudd i metropolen New York mens en landsbylege jobber på mindre skala og har et nært forhold til alle sine pasienter. En lege i India kjemper mot svineinfluensa, en annen forsker på fugleinfluensa i Egypt mens en tredje prøver å hindre utbredelsen av Ebola i Kongo. Og ikke minst, jakten på en vaksine mot all type influensa, utført av et relativt nytt idealistisk selskap.

Pandemi er opplysende, interessant og i aller høyeste grad høyaktuell. Vi er fortsatt skjermet for det mye omtalte Corona-viruset i Norge, men mye kan endre seg slik vi blant annet lærer om i serien Pandemi. Serien er på seks episoder og tar seg god tid til å følge kampen mot virus på de ulike områdene. Den kunne dog vært klippet tettere, vært mer effektiv og hatt et mindre antall episoder.

Er dette et spekulativt slipp av Netflix eller er det tilfeldig at Pandemi slippes akkurat nå? Serien kan i alle fall anbefales uansett om du frykter Corona-viruset eller ikke.