Lørdag ble prisene delt ut på Gøteborg Filmfestival. Prisen for beste nordiske gikk til Dag Johan Haugeruds Barn med et prisbeløp på en million svenske kroner.

Juryen begrunner prisen slik: «Det er en inspirerende refleksjon fra verdensperspektivet, som reiser spørsmål om uskyld i barndommen på en fengslende måte, og det er en film der menneskelige forhold blir fremstilt med dyp følsomhet og finesse.»

Foto: Sofia Sabel, Ola Kjelbye, Svante Örnberg

Flere priser til Norge

Barn vant også prisen i kategorien Beste skuespiller. Henriette Steenstrup vant for sin rolle som Liv.

LES OGSÅ: Dag Johan Haugerud har laget årets mest omtalte norsk film

Sven Nykvist Cinematography Award gikk til Marius Matzow Gulbrandsen for hans filmfoto i Jorunn Myklebust Syversens spillefilm Disco. Tidligere i uken vant  Julia Lindström kortfilmprisen Startsladden.

Kritikerprisen, Fipresci-prisen, gikk til Henrik Schyffert for filmen Spring Uje spring.

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært publisher og redaktør for Cinema siden 2008. Han har blant annet intervjuet Martin Scorsese, Robert De Niro, Woody Allen og Francis Ford Coppola. Som filmjournalist har han blant annet dekket filmfestivalene i Cannes, Berlin, Venezia, Moskva, Havanna, Marrakech, Roma, Taormina, Karlovy Vary og Jeddah Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen