Lørdag ble prisene delt ut på Gøteborg Filmfestival. Prisen for beste nordiske gikk til Dag Johan Haugeruds Barn med et prisbeløp på en million svenske kroner.

Juryen begrunner prisen slik: «Det er en inspirerende refleksjon fra verdensperspektivet, som reiser spørsmål om uskyld i barndommen på en fengslende måte, og det er en film der menneskelige forhold blir fremstilt med dyp følsomhet og finesse.»

Foto: Sofia Sabel, Ola Kjelbye, Svante Örnberg

Flere priser til Norge

Barn vant også prisen i kategorien Beste skuespiller. Henriette Steenstrup vant for sin rolle som Liv.

LES OGSÅ: Dag Johan Haugerud har laget årets mest omtalte norsk film

Sven Nykvist Cinematography Award gikk til Marius Matzow Gulbrandsen for hans filmfoto i Jorunn Myklebust Syversens spillefilm Disco. Tidligere i uken vant  Julia Lindström kortfilmprisen Startsladden.

Kritikerprisen, Fipresci-prisen, gikk til Henrik Schyffert for filmen Spring Uje spring.

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Han er utdannet ved Høgskolene i Volda og Bø. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært redaktør for Cinema (tidl. Film & Kino) siden 2008. Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen