Strømmekrigen: Den nye tjenesten Quibi slipper sine første trailere

Nå kommer en ny strømmetjeneste med filmer. Quibi (kort for Quick Bites)fokuserer på et materiale som bare kommer til å vises på mobiltelefon, der alla avsnitt er maks ti minutter.

Så langt har vi visst at Disney +, Apple TV +, Peacock og HBO Max i løpet av året skal utfordre Netflix og Amazon Prime. De har alle med lanseringsdato innom et halv år. Nå kaster Quibi seg inn i strømmekrigen.

Tjenester er fullt ut tilpasset mobil.  Alle seriene deres blitt spilt inn med Turnstyle-funksjon- Den lar lar deg bytte fra å holde mobiltelefonen din i en horisontal til vertikal stilling (mens du ser på) – og stadig føle at du ser på filmen i den modus du skulle se den i.

Under den kommende Super Bowl-finalen vil traileren over slippes for å lansere tjenesten. En annonsering som koster rundt 50 millioner norske kroner for 30 sekunder.

«The Fugitive» – actionserie med Kiefer Sutherland og Boyd Hobrook


Alle som har meldt forhåndsinteresse for appen har fått lenker til 3 av de totalt 50 Quibi-seriene som vil være tilgjengelige ved lanseringen 6. april. I løpet av det første året vil antallet Quibi Originals vokse til 175 (omtrent 8500 seksjoner), med omtrent 3 timer nytt materiale per dag.

Quibi har også en ny forretningsmodell ved å la skaperne av seriene eie innholdet (de må la det ligge på Quibi i 2 år før de kan videreselge). Modellen er tydeligvis populær. De har lyktes med å tiltrekke seg store navn i film- og TV-bransjen: Steven Spielberg, Guillermo del Toro, Russo-brødrene, Sam Raimi, Paul Feig, Dwayne Johnson, Liam Hemsworth, Sophie Turner, Doug Liman, Rachel Brosnahan, Christina Ricci, Kiefer Sutherland, Peter Farrelly, Antoine Fuqua, Laurence Fishburne, Lorne Michaels, Seth Myers, Tyra Banks, Lena Waithe, Jennifer Lopez, Anna Kendrick, Darren Criss, Don Cheadle, Idris Elba, Chrissy Teigen, Catherine Hardwicke, Dave Franco, Zac Efron, Corey Hawkins, Kevin Hart og Bill Murray er bare noen av de store navnene med  Quibi-prosjekter.

«Flipped» – komediserie med Will Forte, Kaitlin Olson, Andy Garcia og Eva Longoria.
Quibi slippes i USA 6. april. Det er fremdeles uklart når tjenesten vil bli utgitt utenfor landet. Tjenesten vil koste mellom  5-8 dollar, avhengig av om du vil se den med eller uten reklame.