Ruben Östlund lager film med Harris Dickinson, Charlbi Dean og Woody Harrelson

Ruben Östlunds Triangle of Sadness har en imponerende ensemblebesetning ledet av Harris Dickinson, Charlbi Dean og Woody Harrelson.

I dag er den internasjonale rollebesetningen til Ruben Östlunds nye film Triangle of Sadness kunngjort. Det internasjonale ensemblet ledes av de stigende stjerner Harris Dickinson og Charlbi Dean – sammen med den tre ganger Oscar-nominerte Woody Harrelson.

Satire fra moteverdenen

Filmen er en episk satire satt lagt til moteverdenen og de überrike. Produksjonen starter 19. februar i Gøteborg og Trollhättan etterfulgt av innspilling på en yacht ved Adriaterhavet og i Hellas.

I tillegg til de tre internasjonale stjernene inkluderer skuespillerensemblet blant annet også svenske Henrik Dorsin (Solsidan), kroatiske Zlatko Buric (Pusher), tyske Iris Berben (Miss Sixty) og Sunnyi Melles (The Awakening of Motti Wolkenbruch), filippinske Dolly De Leon (Verdict), Danmarks Vicki Berlin (Anja & Viktor, Forbrytelsen), og Storbritannias Oliver FordDavies (Star Wars Episode I, II og III).

Det er utseende som teller

– Jeg ble oppvokst med ideen om at utseendet ikke betyr noe, at det er innsiden som teller. Som barn innså jeg at dette var en velmenende løgn. Gjennom modellene, Carl og Yaya, ønsker jeg å utforske betydningen av utseende i tre forskjellige miljøer – I moteverdenen, på en luksusyacht blant milliardærer og på en øde øy. På øya havner en filippinsk rengjøringskvinne på toppen av hierarkiet ettersom hun er den eneste som vet hvordan hun skal fiske. Samtidig finner Carl en ny måte å bruke det gode utseendet på, sier Ruben Östlund.

Ruben Östlund, som vant Gullpalmen i Cannes med komedien The Square i 2017.

Ruben Östlund, som vant Gullpalmen i Cannes med komedien The Square i 2017, har selv skrevet manuset Triangle of Sadness. til  Filmen er hans første på engelsk og hans mest ambisiøse hittil. Det blir Ruben Östlunds sjette film etter Gitarmongo (2004), De ufrivillige (2008), Play (2011), Turist (2014) og The Square (2017). Alle sammen er produsert av Film I Väst, med unntak av Gitarmongo.