Hund ble kåret til beste skuespiller – snytt for Oscar-statuetten

Da Oscar for beste skuespiller skulle deles ut første gang i 1929, var det en hund som hadde fått flest stemmer. «Skuespilleren» som hadde samlet flest stemmer var schäferhunden Rin Tin Tin. 

Den tyske schäferhunden Rin Tin Tin ble en internasjonal filmstjenee. Den ble reddet fra en slagmarken under første verdenskrig av en amerikansk soldat.  Siden ble Rin Tin Tin ble en kassasuksess og var med i 27 Hollywood-filmer. Etter at Rin Tin Tin døde i 1932, ble navnet gitt videre til flere beslektede hunder og omtalt i fiktive historier på film, radio og tv.

Rin Tin Tin Actor Biography: The first 'Rin Tin Tin', who along with his heirs starred in numerous films and television series, was discovered during World War I, September 15, 1918, by US Air Corporal Lee Duncan and his battalion in Lorraine, France. At a bombed out dog kennel, Duncan found a mother Shepherd Dog and her scrawny litter of five pups. Duncan chose two of the ...
Born: September, 1918
Died: August 10, 1932 (age 13) | Los Angeles, California, USA
Known For

Ga prisen til nazipuddel

Rin Tin-Tin hadde vært stjerne i populære filmer som A Dog of the Regiment og Jaws of Steel. Styret i Academy of Motion Picture Arts and Sciences mente imidlertid at å gi den første Oscar-statuetten til en hund ikke ville være med  på å bygge opp om prisens seriøsitet. Derfor valgte de i stedet å gi  Oscar for beste skuespiller i 1929  til Emil Jannings.

Jannings fikk prisen for rollene som bankmann i The Way of All Flesh (1927), og for rollen som  storhertug Sergius Alexander i
The Last Command (1928).

I ettertid ville det tatt seg bedre ut å gi Oscar-statuetten til schäferhunden Rin-Tin-Tin. Oscar-vinneren Emil Jannings endte sin karriere som nazist og ivrig propagandist for Adolf Hitler. Med andre ord, Oscar-styret snøt en tysk schäferhund for prisen og ga den til en nazipuddel i stedet.