Jodie Foster skal regissere drama om Mona Lisa-tyveri fra Louvre

Jodie Foster har signert for regijobben om Mona Lisa-kuppet i Louvre i 1911. Tyveriet av verdens meste berømte maleri ble begått av en ansatt.

Tyveriet, som fant sted ved Louvre i Paris, ble begått av  Vincenzo Peruggia som var ansatt ved museet. Han mente  at maleriet til Leonardo da Vinci hørte hjemme i Italia. Peruggia beholdt maleriet i to år og ble arrestert da han forsøkte å selge det til direktøren for  galleriet Uffizi i Firenze. Den ble returnert til Louvre i 1914.

Filmen har ennå ikke fått noen tittel. Bill Wheeler (Ray Donovan, Ghost in the Shell,  Queen of Katwe) skal skrive manuset basert på boka ‘The Day They Stole the Mona Lisa’ av Seymour Reit.

Historien om Vincenzo Peruggias kupp er tidligere filmet i Tyskland av Géza von Bolváry med tittlen The Theft of the Mona Lisa (1931). Filmen er fortellingen om den fattige italienske Vincenzo Peruggia som forelsker seg i Mathilde, en fransk hotellpike. Slått av jentens likhet med Leonardo da Vincis Mona Lisa, stjeler Vicenzo maleriet fra Louvre i håp om å imponere henne. Uvillig til å innrømme at han ble ført på villspor av en kvinne, hevder Vicenzo at han stjal maleriet for å ta det til hjemlandet Italia og bli hyllet som en nasjonal helt.

Joe Medeiros kom i 2012 med dokumentarfilmenThe Missing Piece: Mona Lisa, Her Thief, the True Story om tyveriet. Han brukte over tretti år på å finne ut sannheten om kuppet: