»The French Dispatch» – de første bildene til Wes Andersons stjernespekkede 10. film er sluppet

Filmen med budsjett på 25 millioner dollar forventes å få verdenspremiere på filmfestivalen i Cannes i mai.

Den første bildeserien er sluppet i  The New Yorker, som har  en håndfull bilder fra prosjektet med bildetekster som introduserer det stjernespekkede ensemblet.

The French Dispatch finner sted i den fiktive franske byen Ennui-sur-Blasé. Sentralt i historien er redaktør, Arthur Howitzer, Jr. (Murray) og hans team av journalister, spilt av Wilson, Swinton, McDormand, og noen få overraskende nykommere i Anderson filmunivers. Bildene viser også rollene som andre sentrale rollebesetninger har spilt: Benicio del Toro spiller en fengslet kunstner, og Léa Seydoux er hans fengselsvakt og muse; Timothée Chalamet og Lyna Khoudri er revolusjonære studenter; Brody spiller en kunsthandler som tar en gruppe med på en veldig interessant type kunstutstilling; og Jeffrey Wright er en matjournalis.

The French Dispatch er Andersons retur til live action etter Isle of Dogs.”Andersons forrige live action var The Grand Budapest Hotel. Den regnes som en av hans beste filmer til dags dato  og fikk ni Oscar-nominasjoner og vant fire statuetter.

At the er The New Yorker som får slippe den første billedserien er ikke tilfeldig. Redaktøren og forfatterne av dette fiktive magasinet, og historiene det gir ut – hvorav tre er dramatisert i filmen – er løst inspirert av The New Yorker.  Anderson har vært en New Yorker-elsker siden han var tenåringer, og har en stor samlig magasiner helt tilbake til 1940-tallet.