«Dronningens corgi» -like morsom som en død katt

1

Vi har blitt bortskjemt den siste tiden med gode animasjonsfilmer som Frost 2 og Elleville Elfrid. Ned turen måtte komme; og den er her i form av Dronningens corgi.

De belgiske filmskaperne Ben Stassen og Vincent Kesteloot frir til et hundeelskende publikum med fortellingen om den britiske dronningens yndlingshund – hennes corgi.

Historien er sentrert rundt en corgi-valp kalt Rex som er bortskjemt så det holder. Han lever et luksusliv sammen med de andre corgiene og blir raskt dronningens offisielle favoritthund.

Etter et statsbesøk av presidenten Trump havner imidlertid Rex på feil side av portene til Buckingham Palace. Den virkelige verden treffer den unge valpen hardt, og blir avhengig av hjelp fra noen rølpete kamphunder for å finne veien hjem.

Dronningens corgi (2019) 85min | Animation, Comedy, Family | 14 February 2020 (Norway) Summary: The British monarch's (Dame Julie Walters') favorite dog gets lost from the palace and finds himself at a dog fight club. He then begins his long journey to find his way back home.
Countries: BelgiumLanguages: English

Hele historien fremstår som en dårlig kopi av Disneys Lady og Landstrykeren. Manuset er mildt sagt syltynt og fullt utdaterte stereotyper.

Å legge inn et statsbesøk til Trump skal løfte den humoristiske delen av filmen og er et dårlig forsøk på å fri til foreldrene som skal ta sine små håpefulle med på filmen. Et statsbesøk av den amerikanske presidenten burde det være mulig å få både en gode historie, humor og kjappe replikker ut av – men det hele blir bare dumt og tåpelig.

Filmen lider i det hele tatt av et usedvanlig dårlig manus. Når animasjonen i tillegg er flat og kjønnsløs blir det lite igjen å glede seg over. Til tross for at filmen kun er 86 minutter, oppleves som det dobbelte.

Dronningens Corgi er kanskje ikke den verste animerte filmen som noen gang er laget, men det er en sterk søknad.