Foto Tore Skaar

«Elleville Ellfrid»-regissører nominert til prestisjetung animasjonspris

– Dette er ellevilt!  Jeg jublet av glede da jeg fikk meldingen her på Filmfestivalen i Berlin, sier regissør Frank Mosvold.

Regissører, produsenter og distributører fra elleve europeiske land har blitt nominert til Cartoon Tributes 2020, prisen som anerkjenner arbeidet til profesjonelle europeiske animatører. Prisen har blitt delt ut årlig siden 2001 av Cartoon Movie, pitche- og co-produksjonsarrangementet for animerte europeiske filmer.

– Det er ikke til å tro at vi er nominert for best regi for Elleville Elfrid fra våre kollegaer i Europas største bransjeorganisasjon for animasjon, Cartoon Movie.  Tenk at en liten film fra Norge er nominert i samme kategori som «Klaus» en mega produksjon fra Netflix.  Dette vil bety mye for videre salg av Elleville Elfrid internasjonalt, sier Mosvold.

De fleste filmene som er nominerte har gått gjennom Cartoon Movie i utviklings- eller produksjonsfasen, noe som fastslår arrangementets viktighet for animasjonsmiljøet i Europa. Blant de nominerte er noen av de mest relevante og prisvinnende filmene og selskapene som har bidratt til utviklingen av europeisk animasjon det siste året. Gjennom en elektronisk stemming vil ca 900 deltakere stemme frem vinnerne av de respektive kategoriene. Resultatene blir annonsert 5. mars på Palais des Congrès i Bordeaux, Frankrike.