Finsk remake av «Norske byggeklosser» med kjempesuksess

I  helgen var det premiere på Se mieletön Remppa, en remake av Norske byggeklosser fra 2018 der Atle Antonsen gjorde 11 roller. Premierehelgen i Finland er hele 65.925 solgte billetter – den 10. største åpning av en finsk film noensinne.
Produsentduoen bak den norske suksessen, Kjetil Omberg og Jørgen Storm Rosenberg i 74 Entertainment ser nå til de andre skandinaviske landene for mulighetene til å «pusse opp».
 
«Et veldig morsomt prosjekt å være en del av, men mest av alt er jeg takknemlig» sier Jørgen Storm Rosenberg. «Vi har solgte den finske filmretten til selskapet Don Films, som sitter med ansvaret for å gjennomføre prosjektet. Ingen økonomisk risiko for oss denne gangen, kun en oppside hvis det går bra – noe det nå ser ut til at det gjør. Norske Byggeklosser var i sin tid da vi laget den en stor risiko, da filmen ble produsert utenfor det norske støttesystemet.»
 
«Kinomarkedet i Finland er ikke så veldig ulikt det vi har her hjemme, men med noe færre besøk totalt» sier Kjetil Omberg. «Men komedier har tradisjonelt en sterkere forankring i Finland, så vi skal ikke se bort ifra at den finske versjonen selger mer enn vår». Til sammenligning hadde Norske Byggeklosser 76.434 besøk på kino etter første helg, og endte som den tiende mest sette filmen på norske kinoer fra 2018.  
Atle Antonsen har nå fått seg en finsk kollega.
 
Produsentduoen var tilstede på den finske premieren i Helsinki, før de fløy direkte til filmfestivalen i Berlin. Tilstede var også regissør Arild Fröhlich og Atle Antonsen.
 
Produsentduoen gjør med det noe svært få har gjort før dem, nemlig å skape en nordisk komedie-franchise. Det er heller ikke så ofte norske filmer får en nyinnspilling utenlands.  Når se de to på mulighetene i de andre nordiske landene.