Steven Spielberg trekker seg som regissør av «Indiana Jones 5»

Etter en lang utviklingsprosess overlater Steven Spielberg regien av Indiana Jones 5 til en annen filmskaper for første gang i franchisens 39-årige historie, melder Variety.

Mest sannsynlig overtar Ford v Ferrari-regissør James Mangold. Spielberg forblir utøvende produsent på “Indy 5.” Ifølge en kilde nær filmskaperen, var beslutningen om å forlate regissørstolen helt Spielbergs. Han mener en ny genrasjon bør få sette sitt preg på franchisen.

Harrison Ford er i mellomtiden fortsatt med på prosjektet. Skuespilleren snakket om fremtiden til franchisen mens han promoterte sin siste film, The Call of the Wild. Han fortalte “CBS Sunday Morning” denne måneden at han “skulle begynne å gjøre” Indiana Jones ”om omtrent to måneder, men at man stor foran noen planleggingsproblemer.»

Da Disney først kunngjorde den nye “Indiana Jones” -filmen i 2016, med Spielberg-regi og Ford i hovedrollen, planla studioet opprinnelig filmen til å åpne 19. juli 2019. Da ble den utsatt til 10. juli 2020, og deretter forsinket igjen til 9. juli 2021, da Jonathan Kasdan ble hentet inn for å pusse på manuset etter at den opprinnelige manusforfatteren David Koepp forlot prosjektet.

Med en ny regissør om bord, ser det ut som om muligheten for at «Indy 5» blir presset på premierdatoen i 2021. Talsmenn for Spielberg og Disney nektet å kommentere det ovenfor Variety.

Travelt for Spielberg

Dette er travelt år for Spielberg, som er i etterproduksjon på sin nye versjon av den klassiske musikalen West Side Story, som Disney vil gi ut gjennom 20th Century Studios 18. desember. Men den mest suksessrike regissøren i Hollywood overlevering av franchisen som bidro til å definere karrieren til en annen filmskaper er likevel en overraskende utvikling. I motsetning til de andre filmfranchisene som ble innviet av Spielberg – Haisommer og Jurassic Park – har filmskaperen holdt en kreativ kontroll over Indiana Jones-filmene, og regisserer hver eneste siden Raiders of the Lost Ark debuterte i 1981 (og fikk åtte Oscar-nominasjoner).

Den siste «Indy»-filmen, 2008’s Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull, var en global hit, og spilte inn 790 millioner dollar over hele verden.