Maria Sødahls film Håp har vunnet Europa Cinemas Label som beste europeiske film i Panorama-seksjonen.  Filmen vil nå dra nytte av salgsfremmende støtte fra Europa Cinemas og bedre distribusjon takket være et økonomisk insentiv fra et nett verk av kinoer som setter opp filmen.

Juryen ga følgende uttalelse: “Håp er et rørende og rørende drama om den dramatiske effekten av en plutselig, alvorlig sykdom på en familie. Det er en kjærlighetshistorie – kompleks, alltid empatisk og aldri sentimental. Familiedynamikken er veldig subtilt skildret og føles helt autentisk, med skuespill, manus, redigering og kinematografi er helt topp. Mange gratulasjoner til Maria Sødahl, hvis film kan gi håp, innsikt og inspirasjon til publikum over hele Europa. ”

Tidligere Berlin Europa Cinemas Label: 

2019:                     Šavovi/Stitches/Miroslav Terzić (Serbia)

2018:                     Styx/Wolfgang Fischer (Austria/Germany)

2017:                     Insyriated/ Philippe Van Leeuw (Belgium)

2016:                     The First, The Last/Bouli Lanners (Belgium)

2015:                     Out of Nature/Ole Giæver, Norway

2014:                     Blind/ Eskil Vogt, Norway/Netherlands

2013:                     The Broken Circle Breakdown/Felix van Groeningen, Belgium

2012:                     My Brother the Devil/Sally El Hosaini, UK

2011:                     Über uns das All/Above Us Only Sky/Jan Schomburg, Germany

2010:                     Die Fremde / When We Leave/Feo Aladag, Germany

2009:                     Welcome/Philippe Lioret, France

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært publisher og redaktør for Cinema siden 2008. Han har blant annet intervjuet Martin Scorsese, Robert De Niro, Woody Allen og Francis Ford Coppola. Som filmjournalist har han blant annet dekket filmfestivalene i Cannes, Berlin, Venezia, Moskva, Havanna, Marrakech, Roma, Taormina, Karlovy Vary og Jeddah Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen