Cesar Rodrigues Airplane Mode (Modo Avião) er tidenes mest populære ikke-engelskspråklige film på Netflix. Den brasilianske filmen har blitt en megahit for strømmegiganten.

Den første originale Netflix-produksjonen i Brasil hadde premiere 23. januar. Den har blitt sett av nesten 28 millioner husholdninger, hvorav en tredjedel er i Brasil og to tredjedeler utenfor landet. USA, Mexico, Frankrike og Tyskland leder utenfor Brasil, ifølge Netflix.

I den portugisisk-språklige dramakomedien blir hovedpersonen Ana, en ung digital influenser, utsatt for en bilulykke mens hun kjører og har fokus og på smarttelefonen sin. Familien hennes sender henne til en detox-tur på farmen til bestefaren, der det ikke er internettdekning, og hun innser at livet er mer enn nettet.

Det er litt uklart hva Netflix egentlig mener med «ikke-engelskspråklig», da traileren er dubbet til engelsk og filmen på samme måte. Du kan imidlertid endre innstillinger til det originale portugisiske språket.

Netflix kunngjorde i april 2019 at selskapet hadde 30 originale serier og filmer i produksjon i Brasil. Det første fokuset var på serier. Selskapet ga ut 11 brasilianske originalserier i 2019 og to andre serier så langt i år.

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært publisher og redaktør for Cinema siden 2008. Han har blant annet intervjuet Martin Scorsese, Robert De Niro, Woody Allen og Francis Ford Coppola. Som filmjournalist har han blant annet dekket filmfestivalene i Cannes, Berlin, Venezia, Moskva, Havanna, Marrakech, Roma, Taormina, Karlovy Vary og Jeddah Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen