Cesar Rodrigues Airplane Mode (Modo Avião) er tidenes mest populære ikke-engelskspråklige film på Netflix. Den brasilianske filmen har blitt en megahit for strømmegiganten.

Den første originale Netflix-produksjonen i Brasil hadde premiere 23. januar. Den har blitt sett av nesten 28 millioner husholdninger, hvorav en tredjedel er i Brasil og to tredjedeler utenfor landet. USA, Mexico, Frankrike og Tyskland leder utenfor Brasil, ifølge Netflix.

I den portugisisk-språklige dramakomedien blir hovedpersonen Ana, en ung digital influenser, utsatt for en bilulykke mens hun kjører og har fokus og på smarttelefonen sin. Familien hennes sender henne til en detox-tur på farmen til bestefaren, der det ikke er internettdekning, og hun innser at livet er mer enn nettet.

Det er litt uklart hva Netflix egentlig mener med «ikke-engelskspråklig», da traileren er dubbet til engelsk og filmen på samme måte. Du kan imidlertid endre innstillinger til det originale portugisiske språket.

Netflix kunngjorde i april 2019 at selskapet hadde 30 originale serier og filmer i produksjon i Brasil. Det første fokuset var på serier. Selskapet ga ut 11 brasilianske originalserier i 2019 og to andre serier så langt i år.

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Han er utdannet ved Høgskolene i Volda og Bø. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært redaktør for Cinema (tidl. Film & Kino) siden 2008. Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen