Krigsdramaet The Nightingale skal regisseres av Mélanie Laurent. I filmen møtes søstrene Elle og Dakota Fanning for første gang på lerretet.

De skal spille to små søstre som vokser opp i Frankrike kort tid før andre verdenskrig bryter ut. Den virkelighetsbaserte historien henter inspirasjon fra kvinner som kjempet for den franske motstandsbevegelsen. De hjalp fanger til å flykte fra nazistene og gjemte jødiske barn, skriver The Wrap.

Filmen er basert på Kristin Hannahs bok «The Nightingale» fra 2015. Franske Mélanie Laurent som står for regien er mest kjent som skuespiller og sanger. Hun spilte rollen som Shosanna Dreyfus i Quentin Tarantinos Inglourious Basterds. Hun har også skrevet og regissert kortfilmer. De moins en moins ble nominert til prisen for beste kortfilm ved filmfestivalen i Cannes i 2008.

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Han er utdannet ved Høgskolene i Volda og Bø. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært redaktør for Cinema (tidl. Film & Kino) siden 2008. Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen