«Alle må dø» – utdrikningslaget fra helvete

5

Gina skal gifte seg og venninnene har forberedt seg at det skal feires skikkelig. De har leid en gammel nedlagt gård for helgen.

Hovedrollen som Gina spilles av Viktoria Winge som de fleste skrekkfilminteresserte hu fra Fritt vilt. Som seg hør og bør i en skrekkfilm etableres hyggen og den gode stemningen før det hele ender i forferdelse.

Rebus sklir ut

På veien til gården blir vi kjent med venninnegjengen, og stemningen er på topp – og det hele begynner ett så hyggelig. Alt ligger til rette for en skikkelig fest for Gina og stemningen er på topp i venninnegjengen som virkelig har bestemt seg for at her skal det feires – og det skikkelig.

Alle må dø (2019) 82min | Horror | 13 March 2020 (Norway) Summary: A bachelorette party in the woods goes terribly wrong.
Countries: NorwayLanguages: Norwegian

Venninnene har laget et rebusløp, men rebusene tar en uventet retning og blir bare mer og mer makabert. Det som skulle være uskyldig moro blir noe helt annet. Blodet begynner å flyte – og skrekken inntar gården og fortiden innhenter dem.

Blodig lavbudsjett

Skrekkfilmsjanger har alltid tiltrukket et ungt publikum. Ikke minst gjelder det underkategorien slasherfilm. En sjanger som hadde sin storhetstid på 80-tallet med filmer som Motorsagmassakren, Halloween og Fredag den 13de.

Slashersjangeren har til felles at de aller fleste av dem er lavbudsjettfilmer, blodige og er laget av mannlige regissører. Det er også tilfellet med Alle må dø –som har kvinner i alle hovedrollene.

I Alle må dø holder Geir Greni seg til sjangerkonvensjonene, men han har tatt en del grep om gjør at den fremstår som original.Som seg hør og bør i en slasherfilm spares det hverken på blod eller fordervelse når morderen slippes løs – og publikum får det de vil ha.

Alle må dø er en solid sjangerfilm som frir til et ungt publikum – og som innfrir.