Woody Allen-memoarene stoppet etter protester

Hachette Book Group kunngjorde fredag ​​at det ville droppe utgivelsen avWoody Allens memoarer, “A Propos of Nothing,” etter at ansatte protesterte tidligere denne uken.

«Avgjørelsen om å kansellere Allens bok var vanskelig,» sier forlaget i en uttalelse. «Hos HBG tar vi forholdet vårt til forfattere veldig alvorlig, og avbryter ikke bokutgivelser lett.

«Vi har gitt ut og vil fortsette å publisere mange utfordrende bøker,» la den til. «Som utgivere sørger vi for at hver dag i vårt arbeid kan høre forskjellige stemmer og motstridende synspunkter.»

De ansattes walk-outs skjedde etter at Ronan Farrow, hvis bok “Catch and Kill” ble utgitt av et Hachette-forlag, offentlig kritiserte og truet med å forlate forlaget, rapporterer Daily Beast.

Farrows søster Dylan, Allens adopterte datter, har beskyldt Allen for å ha forgrepet seg på henne seksuelt, noe Allen har benektet. Farrow har offentlig støttet søsterens anklager.

Som selskap er vi også opptatt av å tilby et stimulerende, støttende og åpent arbeidsmiljø for alle ansatte, fortsetter forlaget i uttalelsen. «I løpet av de siste dagene har ledelsen i HBG hatt omfattende samtaler med våre ansatte og andre. Etter å ha hørt deres synspunkter, kom vi til den konklusjon at det ikke ville være mulig å komme videre med publisering for HBG.»

New York Times skrev i fjor at Allen hadde prøvd å selge boken til flere store forlag, «bare for å bli møtt med likegyldighet eller manglende interesse.»