På Netflix finner den internasjonale kvinnedagen året rundt. Strømmetjenesten lanserer i dag en unik tittelsamling fra 55 banebrytende kvinner i underholdningsindustrien.

I forbindelse med 8. mars presenterer Netflix og UN Women i dag tittelsamlingen «Fordi hun så på» – en unik Netflix-samling av serier, dokumentarer og filmer.

Kolleksjonen er tilgjengelig året rundt og er plukket av kvinner over hele verden, som norske Ida Elise  Broch og svenske Hanna Ardéhn, men også Salma Hayek, Lana Condor, Millie Bobby Brown, Sophia Loren, Liz Garbus, Ava Duvernay og Laverne Cox.

Filmene i samlingen inkluderer blant annet Gift Story, Gravity, Roma og Bird Box. TV-seriene som er inkluder blant annet Russian Doll, Sex Education, Fab 5 og Unbreakable Kimmy Schmidt, og mer.

Alle bidragene er tilgjengelige på Netflix.com/med seere eller ved å søke «Fordi hun så på» på Netflix.

– Dette samarbeidet handler om å fortelle kvinners historier, men også om å fremheve et mangfold av kvinner. Det handler om å synliggjøre det usynlige og vise at kvinner må være representert og inkludert både foran og bak kameraet, så vel som i historiene vi forteller for at samfunnet virkelig skal blomstre for virkelig, sier Anita Bhatia, visepresident for UN Women, i en pressemelding.

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Han er utdannet ved Høgskolene i Volda og Bø. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært redaktør for Cinema (tidl. Film & Kino) siden 2008. Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen