Italienske myndigheter har stengt kinoene i de hardest rammende provinsene som en del av arbeidet med å stopp spredningen av corona-viruset.

Allerede uka før datt kinobesøket i Italia med 75 prosent sammenlignet med samme uke i fjor. Kinoene som er stengt ligger i Lombardia og Veneto-regionen med 16 millioner innbyggere. Mandag er 850 av totalt 1830 kinoer stengt.

Nå utsettes også kinopremierene. Universal bestemte seg på kort varsel på å  utsette helgens premiere på The Invisible Man på ubestemt tid. Et utall planlagte premierer som er trukket.

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært publisher og redaktør for Cinema siden 2008. Han har blant annet intervjuet Martin Scorsese, Robert De Niro, Woody Allen og Francis Ford Coppola. Som filmjournalist har han blant annet dekket filmfestivalene i Cannes, Berlin, Venezia, Moskva, Havanna, Marrakech, Roma, Taormina, Karlovy Vary og Jeddah Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen