Harvey Weinstein er dømt til 23 års fengsel

Filmprodusenten får 23 år for seksuelt misbruk og voldtekt, melder retten i New York. 

Forrige måned ble han dømt for to sexovertredelser av en domstol i New York. En sak om seksuelle overgrep i 2006 og en sak om voldtekt i 2013. Han ble løslatt for andre mer alvorlige forbrytelser. Etter det ble han ført til sykehus med brystsmerter.

Onsdag, to og et halvt år senere, kunngjorde retten at filmmogulen Harvey Weinsten nå er dømt til 23 års fengsel, melder flere amerikanske medier, inkludert New York Times.

De første offentlige anklagene om voldtekt og seksuelle overgrep mot Harvey Weinstein, 67, kom i 2017. Siden har mer enn 70 kvinner kommet frem og anklaget ham for mishandling, seksuell trakassering og voldtekt. Dette var starten på #metoo-bevegelsen som spredte seg over hele verden.

– Harvey er sterk, Harvey er utrolig sterk. Han tok det som en mann. Han vet at vi vil fortsette å kjempe for ham, og at dette ikke er over ennå, sier Weinsteins advokat Donna Rotunno.

Fakta: Harvey Weinstein-skandalen

Siktelsen ble anlagt mot Harvey Weinstein i begynnelsen av oktober 2017 etter artikler i avisene New York Times og New Yorker.

En rekke kvinner, inkludert skuespillere Ashley Judd, Rose McGowan, Angelina Jolie, Gwyneth Paltrow og Rosanna Arquette, anklaget Weinstein for seksuell trakassering og voldtekt som har pågått i flere tiår.

Informasjonen om Weinsteins systematiske seksuelle overgrep utløste #metoo-bevegelsen, noe som har ført til at kvinner har vært vitne til overgrep i mange forskjellige land og bransjer.

Weinstein fikk sparken fra sitt eget selskap The Weinstein Company, som han grunnla sammen med broren i 2005. Selskapet har siden gått konkurs.