Disneys Mulan, var forventet å bli en av årets største blockbustere, nå setter coronaviruset en stopper for premieren.

Filmen, som er en live-action-nyinnspilling av den populære animasjonsfilmen fra 1998 om en kinesisk kvinnelig kriger, skulle hatt premiere i både Norge og USA 27. mars.
Disney flytter også premierene på  The New Mutants og Antlers, som skulle hatt amerikansk premiere 3. og 17. april. Disney har ikke fastsatt nye premieredatoer for de tre filmene ennå.

Mulan kostet 200 millioner dollar å lage og var forventet som en stor internasjonal suksess –  spesielt i Kina. Filmen forteller historien om Mulan, en legendarisk kvinnelig kriger fra det gamle Kina som forkler seg som en mann for å ta sin eldres fars plass i hæren og beskytte landet hennes mot inntrengerne. Filmen har en internasjonal rollebesetning ledet av Yifei Liu.

Lang liste med utsettelser

Disney-filmene blir med på en voksende liste over filmer som har blitt utsatt på grunn av viruset. No Time To Die, den kommende James Bond-filmen fra MGM som skulle ha premiere 3. april, er flyttet til novembere til november.


Universal utsetter F9, den neste filmen i den lukrative Fast and Furious-franchisen. Opprinnelig premieredato var  22. mai, F9 vil i stedet få premiere 2. april 2021.
Paramount Pictures sa også på torsdag at de utsetter premieren på A Quiet Place II  i lys av pandemien.

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Han er utdannet ved Høgskolene i Volda og Bø. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært redaktør for Cinema (tidl. Film & Kino) siden 2008. Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen