«Cats» kåret til fjorårets verste film

Siste helg skulle Golden Raspberry Awards, prisene for fjorårets verste filmer deles ut i LA. Grunnet corona ble det hele til et videoarrangement. Det hindret ikke at de verdige vinnerne ble utpekt. Den suveren «vinneren» ble Cats med hele seks priser.

På toppen av «vinner»-listen var 2019s mest nominerte tittel, Cats, som endte med seks priser i sin søppelkasse: Verste film, Verste mannlige birolle (James Corden) og Verste kvinnelige birolle (Rebel Wilson), VersteScreen Combo (Any Two Half Feline / Half Human Hairballs) Verste mansus og Verste regissør (Tom Hooper)

Den eneste andre filmen som stakk av med mer enn en pris var Rambo: Last Blood, som slo til i konkurransen om prisen for  «Verste Remake, Rip-Off eller Sequel» og en spesiell kategori  for 2019 , «Verste hensynsløs ignorering av menneskeliv og offentlig eiendom».

John Travolta gjorde seg i 2019 bemerket med sine rolleprestasjoner i The Fanatic og Trading Paint – det kvalifiserte til prisen for Verste skuespiller. Hilary Duff hadde hovedrollen i den grafisk voldelige (og dramatisk besnærende) Haunting of Sharon Tate. Det ga henne en fortjent pris for Verste skuespillerinne.

Årets Razzie Redeemer-statuett (hedrer en tidligere Razzie-mottaker som har jobbet med å forbedre seg) gikk til Eddie Murphy for Dolemite Is My Name. Nedenfor finner du en fullstendig oversikt over årets vinnere.

 

40th Annual Golden Raspberry (Razzie®) Award “Winners”

VERSTE FILM
Cats

VERSTE SKUESPILLER
John Travolta / The Fanatic & Trading Paint

VERSTE SKUESPILLERINNE
Hilary Duff / The Haunting of Sharon Tate

VERSTE KVINNELIGE BIROLLE
Rebel Wilson / Cats

VERSTE MANNLIGE BIROLLE
James Corden / Cats

VERSTE SCREEN COMBO
Any Two Half-Feline/Half-Human Hairballs / Cats

VERSTE MANUS
Cats / Screenplay by Lee Hall and Tom Hooper

VERSTE REGISSØR
Tom Hooper / Cats

VERSTE  REMAKE, RIP-OFF eller SEQUEL
Rambo: Last Blood

VERSTE HENSYNSLØSE IGNORERING AV MENNESKELIV OG OFFENTLIG EIENDOM
Rambo: Last Blood