Amazons filmatisering av Lord of the Rings satt på vent. Produksjonen av det som  er verdens dyreste tv-serie noensinne er stanset opp som en følge av corona-pandemien. Innspillingen av storsatsingen Narvik er stoppet.

Amazon Prime har som en følge av coronaviruset stoppet innspillingen av tv-serien Lord of the Rings (Ringenes Herre) som er tidenes dyreste tv-serie med et budsjett på en milliard amerikanske dollar.  Serien er satt til samme univers som Ringenes Herre-filmene, men vil foregå i tiden før «The Fellowship of the Ring». Serien har planlagt lansering i 2021, men det er usikkert hvordan corona-pandemien vil påvirke lanseringstidspunktet.

Her hjemme har Nordisk Film har stanset kjempeproduksjonen Narvik, for å begrense risiko for smitte og beskytte de som ble eksponert på grunn av reise osv. Det innebærer permitteringer og store økonomiske tap.  Filmen skal skal premiere 25. desember i år.

Innspillingen av Lord of the Rings, som foregår i New Zealand, er blitt stopper i minst to uker. Ifølge The Hollywood Reporter jobber det 800 personer på innspillingen . De ansatte skal ha fått beskjed om at det ikke er noen klare svar på når innspillingen vil gjennopptas.

 

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært publisher og redaktør for Cinema siden 2008. Han har blant annet intervjuet Martin Scorsese, Robert De Niro, Woody Allen og Francis Ford Coppola. Som filmjournalist har han blant annet dekket filmfestivalene i Cannes, Berlin, Venezia, Moskva, Havanna, Marrakech, Roma, Taormina, Karlovy Vary og Jeddah Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen