Corona stopper verdens dyreste tv-serie – i Norge er innspillingen av «Narvik» stoppet

Amazons filmatisering av Lord of the Rings satt på vent. Produksjonen av det som  er verdens dyreste tv-serie noensinne er stanset opp som en følge av corona-pandemien. Innspillingen av storsatsingen Narvik er stoppet.

Amazon Prime har som en følge av coronaviruset stoppet innspillingen av tv-serien Lord of the Rings (Ringenes Herre) som er tidenes dyreste tv-serie med et budsjett på en milliard amerikanske dollar.  Serien er satt til samme univers som Ringenes Herre-filmene, men vil foregå i tiden før «The Fellowship of the Ring». Serien har planlagt lansering i 2021, men det er usikkert hvordan corona-pandemien vil påvirke lanseringstidspunktet.

Her hjemme har Nordisk Film har stanset kjempeproduksjonen Narvik, for å begrense risiko for smitte og beskytte de som ble eksponert på grunn av reise osv. Det innebærer permitteringer og store økonomiske tap.  Filmen skal skal premiere 25. desember i år.

Innspillingen av Lord of the Rings, som foregår i New Zealand, er blitt stopper i minst to uker. Ifølge The Hollywood Reporter jobber det 800 personer på innspillingen . De ansatte skal ha fått beskjed om at det ikke er noen klare svar på når innspillingen vil gjennopptas.