Corona-spesial: nytolkning av «Ondskapens hotell» og «Doctor Sleep»

Dette er fri tolkning av Ondskapens hotell og dens oppfølger Doctor Sleep i lys av coronaviruset og epidemien som preger vårt samfunn i dag.

Shining er hvordan føre samtale uten å åpne munnen. De som har shining kan se ting som har skjedd og ting som kommer til å skje.

Jack Torrance, hans kone Wendy og deres sønn Danny har dratt til høyfjellshotellet Overlook for å isolere seg. Overlook hotell er stengt gjennom hele vinteren og åpner igjen først 1. mai. Jack advares av sin arbeidsgiver om at isolasjon kan tære på og bli et problem i seg selv. Han advares også om tilstanden cabin fever, en slags klaustrofobisk reaksjon som kan forekomme når mennesker er sperret inne over lang tid.

Matlageret på Overlook er hamstret opp og er fullt av hermetikk og frysevarer. På sitt nye kontor ønsker Jack nå bare å fullføre jobben sin uten å bli avbrutt og stadig forstyrret. Sønnen Danny har gruet seg til dette da han som innesperret med kun sin far og mor ikke har noen å leke med. Da møter på to unge jenter som sier han må komme og leke med de, klarer han mot alle odds å holde distanse til de.

Isolasjonen tærer på forholdet mellom Jack, Wendy og Danny som gradvis tilspisser seg. De begynner for alvor å gå hverandre på nervene etter en måned. Jack begynner å hallusinere, ser og innbiller seg skrekkelige ting. Da en fremmed ankommer, og bryter deres selvpålagte isolasjon, går ting virkelig ille.

Ettervirkninger av isolasjon

Noen tiår senere følger vi Danny som lider av senskader av isolasjonen på høyfjellshotellet Overlook. Den voksne Danny drukner sine demoner i alkohol og for å rømme fra seg selv reiser han nordover til et nytt sted. Han deltar på møter hos anonyme alkoholikere hvor han møter Billly og klarer å komme seg gjennom den tunge tiden.

En omreisende ansamling av folk lever av andre menneskers utånding, men dette fører også til at noen dør. Når disse menneskene kommer for nær en ung jente Abra, må Danny komme til unnsetning slik at hun kan holde seg vekk fra disse potensielt farlige menneskene.

Dette er fri tolkning av klassikeren The Shining og dens oppfølger Doctor Sleep sett i lys av dagens situasjon med coronaviruset. Se gjerne begge filmene på nytt og bedøm selv hvor forut for sin tid Stephen King, Stanley Kubrick og Mike Flanagan har vært. Begge filmene er nå ute på VOD, DVD og Blu-ray.