Filmfestivalen i Cannes er utsatt

Filmfestivalen i Cannes – verdens viktigste filmfestival kommer ikke til å foregå i mai. Franske myndigheter har nå satt en stopper for arrangementet.

Festivalen offentliggjorde nyhetene torsdag og sa at “flere alternativer vurderes for å bevare driften” – den foretrukne var å flytte festivalen til slutten av juni. Festivalens ledelse la til: «Så snart utviklingen av den franske og internasjonale helsesituasjonen vil tillate oss å vurdere den reelle muligheten, vil vi gjøre vår beslutning kjent.»

Stoppet av myndighetene

Flyttingen følger et økende press fra et nytt sett av statlige begrensninger som ble kunngjort sist fredag ​​for å bekjempe coronavirusutbruddet. Det forbyr offentlige samlinger med mer enn 100 mennesker. På tirsdag sluttet Frankrike seg også til EU-omfattende lockdown som forhindrer ikke-EU-statsborgere fra å komme inn i Schengen-sonen.

Flere andre festivaler i Cannes hadde allerede kunngjort endringer. Cannes Lions-festivalen, med fokus på reklame, skulle finne sted i juni, men har flyttet til oktober. MIPTV, det internasjonale tv-markedet og TV-festivalen CanneSeries, begge planlagt i slutten av mars, ble avlyst for to uker siden.

Forrige onsdag sa festivalspresident Pierre Lescure at han var «rimelig optimistisk» om at 2020-arrangementet skulle gå som planlagt 12. til 23. mai, etter å ha antydet at coronavirus-pandemien skulle nå topp «i slutten av mars og at vi puster litt bedre i april». På det tidspunktet hadde regjeringen forbudt samlinger på 1000 mennesker.