Viaplay overtar kinopremierene på «Emma», «The Invisible Man» og «iHuman»

Som en konsekvens av stengte kinoer over hele landet legges kinofilmene Emma og The Invisible Man til strømmetjenesten Viaplay som leiefilmer fredag 20. mars. Dette har aldri før skjedd i kinofilmens tradisjonsrike historie.

Kinoer i hele Norden har blitt tvunget til å stenge dørene på grunn av coronaviruset, noe som medfører at en rekke filmer som skulle hatt kinobesøk i mars ikke blir sett.

Fra før er Tonje Hessen Scheis dokumentarfilm iHuman, som skulle ha premiere på kino 13. mars, lagt ut på Viaplay.

Les anmeldelse av iHuman her

Nå har NBCUniversal tatt en historisk avgjørelse ved å gjøre to kinoaktuelle filmer tilgjengelig som leiefilmer på Viaplay. Vanligvis får nye filmer fire måneder med eksklusiv visning på kino før de beveger seg over til leie- og kjøpefilmmarkedet.

Les anmeldelse av The Invisible Man her

Premierefilmer

Fra fredag 20. mars vil filmene Emma og The Invisible Man kunne leies digitalt for 189 kroner per film og da vil man ha tilgang i 48 timer. Begge filmene var satt opp med norgespremierer i mars i år.

The Invisible Man kommer nå på strømmetjenesten Viapay.

– Det vi nå gjør er helt unikt, og det er fantastisk at NBCUniversal velger å slippe disse filmene tidlig på Viaplay. Vi tester upløyd mark når vi bryter med det tradisjonsrike visningsvinduet som tilhører kinoene for å gi alle der hjemme mulighet til å kunne se filmer de hadde planlagt å se på kino sammen, forteller Chief Content Officer i NENT Group, Filippa Wallestam.

Emma er en britisk romantisk dramafilm basert på Jane Austens roman Emma fra 1816. Filmen skulle ha norsk kinopremiere 13. mars, dagen etter at det ble annonsert at norske kinoer ble stengt i minst to uker. The Invisible Man er en skrekkfilm i moderne drakt basert på H. G. Wells roman fra 1897 med samme navn. Filmen hadde kinopremiere i Norge 6. mars og høstet generelt veldig gode anmeldelser.