De 20 beste komediene på Netflix akkurat nå

Det er på tide med komedier etter alle de dystopiske filmene vi har lansert i det siste. Her er et knippe Netflix-komedier som gjør livet litt lysere i disse corona-tider.

Selv om Netflix byr på mange gode dramaer, thrillere og horrorfilmer, kan vi alle trenge å lette litt på trykket. Ikke bare lager Netflix sine egne store originale komedier, men de oppdaterer også kontinuerlig sin liste over komedietitler – både gamle og nye.

Her er de 20 beste komediene (listet alfabetisk) du kan se på Netflix akkurat nå.

Merk: Tallrike Netflix-titler slippes månedlig, så tilgjengeligheten til titler nedenfor kan endre seg.

Austin Powers: International Man of Mystery (1997)

Mike Myers skapte et ikon  med Austin Powers, en mann som folk vil kle seg ut som på kostymefester i all evighet. Netflix har alle tre Austin Powers-filmer på listen, og dette er den beste av dem.

The Ballad of Buster Scruggs (2018)

En av de beste filmene i Coen-brødrenes filmografi (og det sier ikke så lite). Denne samlingen av kortfilmer er en eklektisk blanding av historier som varierer mellom drama, skrekk og komedie – med James Franco-hovedrollen. Hvis du ikke kan bestemme hvilken film du vil se, se denne – du får seks i en film.

The Croods (2013)

En av de mest undervurderte animasjonsfilmene – med  Nicolas Cage, Ryan Reynolds og Emma Stone i hovedrollene. En oppfølger er på vei i år (eller muligens neste år hvis det blir produksjonsforsinkelser grunnet corona), så nå er det en god tid å oppdatere seg.

Dolemite is My Name (2019)

Eddie Murphy vender tilbake i storform som Rudy Ray Moore, mannen som skapte alter-ego Dolemite – en komiker, sanger, skuespiller og filmprodusent som begynte å lage sin egen Blaxploitation-film. Eddie Murphie gjør sin beste rolle noensinne her.

 

Ferris Bueller’s Day Off (Skulk med stil, 1986)

John Hughes ‘klassiker som ga Matthew Broderick stjernestatus. Ferris tar de niende «syke» dagen i semesteret, og er noe av en ekspert på «fake» syk.  Han klarer til og med å hacke seg inn på skolens datamaskin for å minimere antall fraværdager. Til tross for Ferris ‘smarte taktikk  er søsteren Jeanie (Jennifer Gray) og rektoren, Mr. Rooney (Jeffrey Jones), ikke overbevist. De konspirerer begge hver for seg for å ta ham på fersken.

Frances Ha (2012)

Noah Baumbach regisserte denne filmen og hans partner Greta Gerwig har hovedrollen. Paret skrev den sammen. Filmen er inspirert av tv-serien Girls og Woody Allens New York-portrett Manhattan.
Francis er konstant blakk, men har sitt anker i livet gjennom sjelevennen Sophie (Stings datter, Mickey Sumner) som hun planlegger et platonisk fremtid med – helt til Sophie vil flytte fordi ei tredje venninne har egen leilighet på en New York- adresse.

Hairspray (2007)

Zac Efron. John Travolta spiller Edna. Christopher Walken synger. Trenger vi å gå videre? Denne musikalen setter deg garantert i godt humør.

Incredibles 2 (2018)

Selv om det er uklart hvorfor Pixar droppet «the» fra denne oppfølgeren til «The Incredibles», er det som er tydelig at dette er en skarp, vittig og spennende oppfølger.

Jerry Maguire (1996)

Med Tom Cruise nå godt sementert som en actionstjerne med de uendelige «Mission Impossible» -filmene, er det lett å glemme at han faktisk også er en ganske anstendig skuespiller. Dette er en av hans beste skuespillerprestasjoner, mot Renée Zellweger og en Oscar-vinnende Cuba Gooding Jr.

Julie & Julia (2009)

Alt med Meryl Streep i er verdt å se på, og Streep fikk en Oscar-nominasjon for denne filmen. Handlingen er asert på en sann historie. Julie (Amy Adams), en kontorarbeider og mislykket forfatter. Hun ønsker og forandre sitt liv og starter derfor å blogge om sitt forhold til matlagning over et år. Målet er å lage alle oppskriftene i Julia Childs (Meryl Streep) kokebok Mastering the art of French Cooking. Parallelt med Julies historie som pågår i 2002 følger vi Julia Childs i hennes liv i Frankrike etter andre verdenskrig, mens hun skriver kokeboken.

 

The Lobster (2015)

The Lobster er en utmerket film fra The Favorite-regissøren Yorgos Lanthimos, og følger den svært originale forestillingen om en dystopisk fremtid der enslige mennesker blir ført til hotellet for å finne partner, og blir omgjort til et dyr hvis de ikke er i stand til det. Det er en godt gjennomført satire, med mørk humor og rare figurer. Colin Farrell og Rachel Weisz er flotte, men Olivia Colman er enda bedre.

Monster-in-Law (Svigermonster, 2005)

Et premiss så åpenbart at det er en overraskelse det ikke ble benyttet før dette, Monster-in-Law følger Jane Fonda (svigermoren) og Jennifer Lopez (svigerdatteren) sparring når sistnevnte prøver å navigere i sitt nye forhold til den førstnevnte. Filmen markerer Jane Fondas tilbakekomst til kinolerretet etter et opphold på 15 år

Monty Python and the Holy Grail (1975)

Dette er kanskje en morsomste filmen på listen. Slagene er uendelige, vitsene morsomme og dialogen er fantastisk. Dette er en både latterlig og genial komedie. Monty Pythons på sist beste!

Monty Pythons Life of Brian (1979)

Du kan aldri ha for mye «Monty Python.» De har inspirert så mange nåværende tegneserier og filmer. Se denne klassikeren og finner du ut hvorfor. Du kommer i masker fra den første scenen og utover.

Historien om Brian fra Nasaret, født på samme dag som Jesus fra Nasaret. Brian blir med i en politisk motstandsbevegelse som tar sikte på å få romerne ut av Judea. Brian scorer en slags seier når han klarer å male politiske slagord på en hel mur i Jerusalem. Bevegelsen er ikke veldig effektiv, men på en eller annen måte blir Brian en profet og samler sitt eget etterfølgende. Hans skjebne er imidlertid forseglet. Filmen ble ellers berømt i Sverige fordi den ble forbudt i Norge i fjorten dager grunnet blasfemiparagrafen i Grunnloven – som siden er fjernet.

Saving Mr. Banks (2013)

Tom Hanks og Emma Thompson har hovedrollene i denne kritikerroste sanne historien og hvordan Mary Poppins ble til, en av Disneys mest elskede klassikere. Fast bestemt på å holde løftet til sine døtre, kjemper Walt Disney for å få filmrettighetene til den sta forfatteren P.L. Travers elskede bok. Men det er først når han ser til sin egen kompliserte barndom at han virkelig forstår hvorfor Travers er så sta når det gjelder Mary Poppins.

Silver Linings Playbook (2012)

Komedier får sjelden like mye priser-oppmerksomhet som denne gjorde. Filmen ble nominert til åtte Oscars totalt, hvor Jennifer Lawrence vant beste skuespillerinne mens Bradley Cooper ble nominert til beste skuespiller.

Morsomt faktum: Dette er en av bare femten filmer i Oscar-historien som har blitt nominert til alle de fire skuespillerprisene, og den nest siste som gjorde det. Regissør David O. Russells andre film, American Hustle, er den siste.

Spy Kids (2001)

Nok en barndomsklassiker er absolutt verdt et gjensyn. Du kan imidlertid se denne filmen i et annet lys som voksen, og sette pris på underlighetene litt mer. Spy Kids var, og er fremdeles, hvert barns drøm – og Antonio Banderas er alltid verdt et gjensyn.

The Squid and the Whale (2005)

Noah Baumbachs personlige film er blant de mer melankolske komediene. krevet og regissert av Noah Baumbach. Historien, som er basert på Baumbachs barndom, tar for seg hvordan to gutter forholder seg til foreldrenes skilsmisse på 80-tallet. Strålende skuespill av Jeff Daniels, Laura Linney, Jesse Eisenberg og Owen Kline.

Tootsie (1982)

Skuespilleren Michael Dorsey (Dustin Hoffman) har problemer med å få seg jobb fordi han har kommet på kant med enhver produsent i New York. Når kjæresten, Sandy (Teri Garr), ikke får den rollen hun ønsker seg i et såpedrama, ser Michael sitt snitt til å gjøre noe nytt. Han kler seg ut som «Dorothy Michaels» og får rollen!

Som kvinne er han formidabel. De eneste som vet om hans «kjønnsskifte» er agenten hans George (regissør Sydney Pollack) og samboeren, Jeff (Bill Murray). Alt går bra inntil «Dorothy» faller pladask for Julie (Jessica Lange) som han spiller mot i såpeserien. På toppen av det hele forelsker Julies far seg i «Dorothy»! Jessica Lange vant den første av sine to Oscars for denne filmen.

Up in the Air (2009)

Oscar-nominerte Jason Reitman står for regien. Up in the Air er et tidløst odyssé om Ryan Bingham (George Clooney). Bingham er en nedbemanningsekspert og en erfaren forretningsreiser som etter mange lykkelige år på vingene plutselig merker at han er klar for å skape en ekte relasjon.
Ryan har lenge vært fornøyd med å leve ut sitt liv på flyplasser, hoteller og leiebiler over hele Amerika uten unødvendige belastninger som holder ham igjen, og han har alt han trenger pakket i én trillekoffert. Ryan er et bortskjemt elitemedlem i alle reiselojalitetsprogram som finnes og er svært nær og nå sitt livsmål – 10 millioner bonuspoeng. Til tross for dette har Ryan ikke noe virkelig å holde seg fast i.