Downton Abbey-skaperen Julian Fellowes The English Game handler om tilblivelsen av moderne fotball med handlingen lagt til 1880-tallet.

Det har Edward Holcroft (Kingsman), Fergus Suter (Fantastic Beasts) og Charlotte Hope (The Spanish Princess) i hovedrollene.
Du trenger ikke å vite noe om fotball for å sette pris på The English Game, den ny miniserien om sporten på 1800-tallet. Det eneste som kreves er at man liker menn med skjegg og bart, skotske aksenter og klassisk underdog-historiker.

Tenk på The English Game som en tørstere versjon av Downton Abbey. Den kuleste delen? The English Game er basert på en sann historie. Jepp, det betyr at du kan se på denne historien med god samvittighet og se på den som en viktig oppdatering av dine kunnskaper innen kulturhistorien.

Fotball og klasse

Året er 1879. The Old Etonians, et posh engelsk fotballag, gleder seg over en uovertruffen overlegenhet – inntil den lokale eieren av et bomullsspinneri ansetter to fotballmestere fra Glasgow. Forsterningen er så bra at de nesten slår The Old Etonians, i sin første kamp mot overkalsselaget.

The English Game er ikke bare fotball, men også en historie om klassekonflikt. Det godt kontrastert i alt fra de elegante draktene til Eton-spillerne til Darwen-mennene i sine mørke stripete skjorter som fremstår mye kortere enn overklasse-etonianerne.

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært publisher og redaktør for Cinema siden 2008. Han har blant annet intervjuet Martin Scorsese, Robert De Niro, Woody Allen og Francis Ford Coppola. Som filmjournalist har han blant annet dekket filmfestivalene i Cannes, Berlin, Venezia, Moskva, Havanna, Marrakech, Roma, Taormina, Karlovy Vary og Jeddah Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen