Netflix tilbyr krisefond på en milliard kroner til film og tv-bransjen

Hovedtyngden av krisefondet vil være øremerket de ansatte som er mest påvirket av coronapandemien. 150 millioner kroner vil gå til tredjepart og ideelle organisasjoner.

I en uttalelse sa Netflix’ innholdssjef, Ted Sarandos, sier selskapet at coronakrisen er «ødeleggende for mange bransjer, inkludert det kreative samfunnet. Nesten all tv- og filmproduksjon har nå opphørt globalt – og etterlater hundretusener av ansatte uten jobb. Disse inkluderer elektrikere, snekkere, sjåfører, hår- og sminkeansvarlige blant annet, hvorav mange betales timelønn og jobber fra prosjekt til prosjekt. »

Sarandos fortsetter: “Dette samfunnet har støttet Netflix gjennom de gode tider, og vi ønsker å hjelpe dem gjennom disse vanskelige tider, spesielt mens regjeringene fremdeles finner ut hvilken økonomisk støtte de vil gi. Så vi har opprettet et fond på  100 millioner dollar (1 milliard kroner) for å hjelpedet kreative samfunnet gjennom denne motgangen. »

I følge ham vil mesteparten av fondet gå til å støtte «de hardest rammede arbeiderne» på Netflix sine egne produksjoner over hele verden. «Vi er i ferd med å finne ut nøyaktig hva dette betyr, produksjon for produksjon,» uttalte han.

Hjem til jul-innspillingen er stoppet

Innspillingen av andre sesong av Hjem til Jul er stoppet grunnet coronapandemien.

150 millioner kroner gis til tredjepart og non-profit nødhjelpsindustrier som hjelper arbeidsløse der den amerikanske giganten har en stor produksjonsbase som Motion Picture & Television Fond i USA eller AFC i Canada.

I Europa diskuterer Netflix med lokale bransjeorganisasjoner om opprettelse av lignende avtale. Blant tv-serier i Norge som er berørt av coronapandemien er sesong 2 av Hjem til jul, produsert av Oslo Company. Innspillingen måtte stoppe etter 6 av 36 planlagte innspillingsdager og berører ca 35 foran og bak kamera.