Ryan Gosling vender tilbake til det ytre rom

Ryan Gosling tar turen tilbake til det ytre rom i en filmatisering The Martian-forfatter Andy Weirs Project Hail Mary.

Filmrettighetene til Project Hail Mary, allerede kjøpt av MGM. Deadline melder at Ryan Gosling ikke bare vil spille, men også produsere filmen som i likhet med The Martian handler om en enslig astronaut som har fått et kritisk oppdrag for å redde verden. Gosling vil produsere den sammen med Ken Kao, produsent av Mid90s og utøvende produsent på Oscar-nominerte The Favorite.

Forfatter Andy Weirs debutroman var «The Martian», ble til en Oscar-nominert film med manus av Drew Goddard, regissert av Ridley Scott, og Matt Damon i  hovedrollen. Romanen “The Martian” ble opprinnelig utgitt i 2011 før den ble gitt ut på nytt i 2014.

Ryan Gosling er  ikke fremmed for det ytre rom, ettersom han tidligere hadde hovedrollen som Neil Armstrong i Damien Chazelles drama First Man fra 2018, der Gosling også tilbrakte mye tid alene midt i kosmos. Gosling ble snytt for en Oscar-nominasjon for den teknisk imponerende filmen. Matt Damon fikk imidlertid en nominasjon for beste skuespiller for The Martian.

Project Hail Mary er det første store filmprosjektet som er annonsert i Hollywood etter cornonapandemien.